Vasile Blaga: Nu văd de ce ar trebui să renunțăm la candidatura lui Marian Munteanu

Vasile Blaga: Nu văd de ce ar trebui să renunțăm la candidatura lui Marian Munteanu

PNL nu va renunța la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a declarat duminică Vasile Blaga, copreședintele liberalilor.

"Nu văd de ce ar trebui să renunțăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenți la toate criticile, cu mici observații. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă (...), pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi. (...) Vezi, Doamne, ar schimba linia politică a partidului. Am văzut și aberația asta în presă, ca și cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani și un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca și când partidul ăsta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai în Consiliul Național de Coordonare. Copilării de genul acesta. Așa e în viață!", a spus Vasile Blaga, într-o conferință de presă.

El a explicat că liberalii nu și-au dorit să ajungă în situația de a face o altă nominalizare în locul lui Ludovic Orban.

"Nu ne-am dorit sub nicio formă să fim într-o astfel de situație. Mulțumim domnului Orban că nu a tergiversat deloc și a rezolvat problema imediat pentru a nu afecta imaginea partidului. Tot așa și noi, în 30 de ore, am rezolvat problema așa cum a decis în structura lui PNL. A fost o decizie colectivă. Că mai sunt și oameni supărați, așa e în viață! Noi, până la urmă, puteam avea un candidat și din interiorul partidului, dar decizia a fost să ne orientăm spre societatea civilă. Acum, că nu este cel pe care și-l doresc unii, așa e situația!", a adăugat Vasile Blaga.

Întrebat de ce PNL a preferat societatea civilă în locul unui om din interiorul PNL, el a precizat: "Am fost obligați, nevoiți de viață, să luăm o decizie după cazul Colectiv. Foarte mulți se așteptau atunci să preluăm guvernarea. Atunci am spus: 'Dom'le trebuie să vedem ce vrea lumea'. Atunci noi am spus că nu putem să urcăm pe catarg să venim la guvernare. Am încercat, democratic, prin moțiuni de cenzură. Au dovedit ceilalți că au majoritate în Parlament. Am spus că nu vom interveni politic. Tot așa, am ajuns la concluzia că este bine să venim în întâmpinarea societății civile. Dacă asta este în majoritate dorința electoratului bucureștean, asta am făcut".

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a infirmat zvonurile conform cărora Ciprian Ciucu ar fi fost o altă opțiune a liberalilor pentru Primăria Capitalei.

"Nici măcar o secundă nu a existat vreo propunere făcută domnului Ciucu să candideze din partea PNL. Așa cum domnul Blaga a spus că au existat discuții la nivelul conducerii restrânse a partidului, în acea zi nu foarte fericită pentru PNL, au existat discuții în vederea desemnării candidatului. Pe de o parte s-au luat în calcul posibile candidaturi din interior. Au fost discuții, tatonări, pentru a vedea cine își dorește acest lucru. Asta nu însemna că orice accept trebuia validat. La fel și în afară, la societatea civilă, nu neapărat numele lui Marian Munteanu. (...) Conducerea partidului nu a propus nici lui Nicușor Dan, nici domnului Ciucu vreo candidatură", a susținut Alina Gorghiu.

Cei doi copreședinți ai PNL, alături de prim-vicepreședintele partidului Theodor Stolojan, s-au aflat la Iași pentru a lua parte la lansarea a aproximativ 1.000 de candidați la alegerile locale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia