Vasile Blaga s-a prevalat de dreptul la tăcere (surse)

Vasile Blaga s-a prevalat de dreptul la tăcere (surse)

Fostul copreședinte al PNL Vasile Blaga, care a fost citat să se prezinte, luni, la DNA Ploiești pentru a fi audiat de procurorii anticorupție, s-a prevalat de dreptul la tăcere, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, anterior, Blaga nu a dat declarații în dosarul în care este urmărit penal sub control judiciar pentru trafic de influență, cerând să studieze dosarul.

În context, el s-a prezentat, luni, la DNA Ploiești, fiind citat pentru a fi audiat, însă din nou a refuzat să dea declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere, au spus sursele citate.

De altfel, Vasile Blaga a părăsit sediul Parchetului la mai puțin de o jumătate de oră de la momentul sosirii sale, el nedorind să facă niciun fel de comentarii asupra anchetei.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan—, în sensul obținerii de bani pentru partid.

"Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană", spun procurorii DNA.

Anchetatorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății