Vasile Marica (Sed Lex): Guvernul nu poate să ignore 23.000 de oameni în stradă

Vasile Marica (Sed Lex): Guvernul nu poate să ignore 23.000 de oameni în stradă

Liderul Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor 'Sed Lex', Vasile Marica, susține că 23.000 de angajați din Finanțe au întrerupt lucrul, luni dimineața, la nivelul întregii țări, nemulțumiți de nivelul de salarizare din sistem, iar Guvernul "nu poate să ignore 23.000 de oameni în stradă".

"Este vorba despre legea salarizării care duce la scăderi de salarii. Este simplu și fără nicio explicație în plus. Nu știu ce se va întâmpla. Vom discuta probabil cu Ministerul Finanțelor și după aceea vom avea un răspuns. La ora actuală nu aș putea să spun. De două săptămâni ne chinuim să găsim o soluție la toate problemele astea, sindicatele nu au putut să le ofere, oamenii pe care îi reprezentăm sunt oameni pregătiți, oameni cu studii, și-au făcut calcule și au văzut că scad salariile și de aceea au ieșit în stradă", a declarat, luni, Vasile Marica, prezent la protestul din fata Ministerului Finanțelor Publice.

Întrebat cât timp va dura protestul, Marica a răspuns: "Nu știu. Colegii mei, cât vor hotărî ei, atât vor sta.".

"Sunt convins că Guvernul va trimite pe cineva să discute, nu poate să ignore 23.000 de oameni în stradă", a spus Marica..

Angajații din Finanțe au declanșat luni dimineața un protest spontan la nivel întregii țări , aceștia fiind nemulțumiți de proiectul Legii salarizării bugetare, care prevede scăderi salariale de până la 20% din salariul actual în acest sector.

Protestul a început la Direcția Finanțe București, dar de la ora 10:30 cei aproximativ 500 de protestatari au plecat în marș către Ministerul Finanțelor Publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale