Vasile Stângă, reacție dură după rușinea istorică trăită de România în Feroe

Vasile Stângă, reacție dură după rușinea istorică trăită de România în Feroe

România a trăit o nouă rușine la handbal, după ce a pierdut cu 28-26 în Insulele Feroe, o națiune fără tradiție în acest sport. Fosta mare glorie a handbalului nostru, Vasile Stângă, spune că „ratările ne-au omorât” în meciul din preliminariile Campionatului European.

Vasile Stângă e supărat, dar încrezător. Foto Arhivă Adevărul

Stângă a găsit explicațiile eșecului rușinos cu Insulele Feroe: ratările și „eliminările stupide” au „îngropat” echipa antrenată de Xavi Pascual. Nordicii au avut și șapte goluri avantaj, iar visul calificării la Euro ar putea să fie spulberat în cele din urmă, chiar dacă Vasile Stângă rămâne optimist.

„Cei din Feroe ne-au arătat că știu handbal bine de tot! Mi-am adus aminte de meciul naționalei cu Kosovo, de acum doi ani. Noi am rămas pe loc și asta este grav. Nici nu știu ce populație are Insulele Feroe! Ei au însă o generație foarte bună, au fost și campioni mondiali la tineret. Din păcate, ratările ne-au omorât în acest meci, dar și eliminările stupide! Nu se poate așa ceva la un asemenea nivel! Au fost greșeli copilărești”, a declarat Vasile Stângă pentru ProSport.

„Acasă va fi alt meci cu Insulele Feroe! Putem câștiga la București și cred că până la urmă ne vom califica la Euro”, a completat fostul mare handbalist al României, înaintea returului programat în „Sala Dinamo”.

România va juca sâmbătă returul cu Insulele Feroe

În primele două dispute din grupa 4, jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au pierdut cu Austria (32-36) şi au învins Ucraina (34-26). Urmează meciul retur cu Insulele Feroe (11 martie) şi partidele decisive cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie). Primele două echipe din clasament se califică direct la Euro, iar cele mai bune 3 formații pe locul trei prind și ele biletul pentru turneul final.

Euro 2024 va fi găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă