Vaslui: Cetățeni americani cercetați după ce ar fi intrat fără drept în incinta Unității Militare din Bârlad

Vaslui: Cetățeni americani cercetați după ce ar fi intrat fără drept în incinta Unității Militare din Bârlad

Trei cetățeni americani, aflați în vizită în România, s-au ales cu dosare de cercetare penală, după ce ar fi intrat fără drept în incinta Unității Militare Bârlad, sub pretextul că ar căuta un cimitir evreiesc în care sperau să găsească mormintele unor rude din România.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, un tânăr de 28 de ani a pătruns în incinta unității respective, împreună cu tatăl său și cu un frate al acestuia, cu intenția de a vedea dacă în zonă există vreun monument.

"Pe data de 19 iulie a fost depusă o plângere cu privire la faptul că niște bărbați au pătruns fără drept în incinta unei unități militare. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare a sediului profesional, respectiv complicitate la violarea sediului profesional, urmând ca soluția să fie dată prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Cetățenii respectivi au rude născute într-o comună din apropierea municipiului Bârlad.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina