Vaslui: Fostul prefect Ioan Zaharia, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva fostului prefect al județului Vaslui, Ioan Zaharia, acuzat de abuz în serviciu, acesta declarând, pentru AGERPRES, că a fost chemat la DNA Iași, unde a fost înștiințat în acest sens.

"Nu am stat în sediul DNA decât câteva minute (miercuri n.red.). Mi s-a adus la cunoștință începerea urmăririi penale pentru infracțiune de abuz în serviciu. Am primit un dosar pe care urmează să-l studiez și probabil, voi fi chemat la audieri. Eu aștept ca ancheta să-și urmeze cursul și justiția să-și facă datoria, nu mă simt cu nimic vinovat", a declarat, joi, Ioan Zaharia.

Procurorii DNA investighează felul în care, în perioada 2005 — 2006, mai mulți vasluieni, în calitate de moștenitori, au fost puși în posesie într-o zonă din municipiul Huși, cultivată cu viță-de-vie și constrânși, ulterior, să vândă terenurile la prețuri foarte mici către o societate comercială din domeniul vinificației din județul Vrancea.

Potrivit unor surse judiciare, tranzacțiile ar fi fost coordonate de foștii subprefecți din acea perioadă, Sergiu Marian și Doru Cătălin Cupșan, cu sprijinul conducerii Primăriei Huși și al conducerii Oficiului Județean de Cadastru, fostul prefect având la acel moment calitatea de președinte al comisiei județene de fond funciar.

În luna martie a acestui an, în același dosar au mai fost audiați fostul primar al municipiului Huși, Tudor Stafie, alți doi funcționari din primărie și edili ai unor comune din vecinătatea Hușului, care ar fi ajutat la identificarea unor moștenitori ce urmau să fie puși în posesie, cărora le transmiteau că nu există suprafețe disponibile în comunele respective, astfel încât aceștia să primească, în compensație, terenuri în zona viilor din Huși.

Ioan Zaharia a deținut funcția de prefect al județului Vaslui, în perioada 2005 — 2008.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I