Vaslui: Încadrarea în dosarul poliţistului care a împuşcat mortal un bărbat, schimbată la ucidere din culpă

Vaslui: Încadrarea în dosarul poliţistului care a împuşcat mortal un bărbat, schimbată la ucidere din culpă

Poliţistul vasluian care a împuşcat mortal un bărbat, în timpul unei misiuni, va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, s-a primit o noua ordonanţă de schimbare a încadrării juridice, faţă de poliţistul implicat în evenimentul de ieri, din omor, în ucidere din culpă", precizează un comunicat transmis de IGPR.

Iniţial, IPJ a anunţat că poliţistul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor , fiind pus la dispoziţie, pâna la finalizarea cercetărilor.

Ancheta în acest caz este desfăşurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, care a dispus efectuarea unei expertize tehnice.

Un bărbat a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

"Bărbatul aflat la volanul unui autoturism, la vederea maşinii de poliţie a efectuat manevra de mers înapoi, după care a coborât din maşină şi a încercat să fugă. Colegul nostru a mers după bărbat şi l-a somat să se oprească, avertizând că va face uz de armă. La un moment dat, bărbatul a fost prins de umeri pentru a fi imobilizat de poliţist, moment în care arma s-a declanşat accidental, rănindu-l pe bărbat în zona capului", a declarat, pentru AGERPRES, Silvia Manta.

Bărbatul în cauză, avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, la data de 12.10.2017 a provocat un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, acest dosar fiind în lucru. AGERPRES / (AS - autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa