Vaslui: Ministrul Sănătăţii, în Vama Albiţa pentru o evaluare a fluxului de persoane la intrarea în ţară şi a ajutoarelor pentru Republica Moldova

Vaslui: Ministrul Sănătăţii, în Vama Albiţa pentru o evaluare a fluxului de persoane la intrarea în ţară şi a ajutoarelor pentru Republica Moldova

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, vineri, o vizită în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cel mai mare punct vamal de la frontiera de Est a României, unde a făcut o evaluare a numărului de persoane care intră în ţară în această perioadă, dar şi o evaluare a ajutoarelor care sunt trimise din România în Republica Moldova.

"Am făcut o evaluare la faţa locului a fluxului de concetăţeni care se întorc în ţară sau a cetăţenilor moldoveni cu dublă cetăţenie care vin în România în această perioadă. A fost o evaluare a fluxului de ajutoare care merg către Republica Moldova (...), a tot ce înseamnă circuite, atât pentru Poliţia de Frontieră şi vamă, cât şi pentru Direcţia de Sănătate Publică. Lucrurile decurg într-un ritm normal. A scăzut numărul celor care intră prin punctul de frontieră în România. Preconizăm încă trei săptămâni de evoluţie ascendentă a numărului de cazuri şi sperăm în acest context să putem gestiona corect şi după 15 mai să sperăm într-o ameliorare a situaţiei", a declarat Ministrul Sănătăţii.

Referitor la informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia ar fi fost contact cu o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus, ministrul Sănătăţii a precizat că nu are cunoştinţă despre acest lucru, menţionând că în scenariul IV "fiecare persoană este considerată suspect şi orice persoană care are o simptomatologie este testată", urmând să se constate ulterior dacă poate fi vorba despre o eventuală contaminare.

Nelu Tătaru a subliniat că nu a avut un contact direct cu persoanele cu care s-a întâlnit şi a purtat permanent echipament de protecţie. AGERPRES/(A - autor: Loredana Ciobanu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...