Vaslui: Patru persoane acuzate de înşelăciune în grup infracţional organizat pe teritoriul Franţei, arestate

Vaslui: Patru persoane acuzate de înşelăciune în grup infracţional organizat pe teritoriul Franţei, arestate

Patru mandate de arestare europene au fost puse în executare în urma percheziţiilor domiciliare care au avut loc, marţi, la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat pe teritoriul Franţei.

Este vorba despre patru persoane din oraşul Murgeni, doi bărbaţi şi două femei, care au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale imediat după percheziţiile domiciliare.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, percheziţiile au avut loc pe raza localităţilor Bârlad, Murgeni şi Zorleni, în urma colaborării cu autorităţile judiciare din Franţa, în contextul cercetărilor efectuate pe teritoriul acestui stat.

"Au fost vizate mai multe persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în grup infracţional organizat, fals şi uz de fals, tăinuire în grup infracţional organizat a bunurilor provenite din înşelăciune şi spălare de fonduri în grup infracţional organizat. Din cercetările efectuate a reieşit că infracţiunile ar fi fost săvârşite în anul 2016, în Franţa, prin crearea unui mecanism infracţional, cu scopul fraudării bugetului de stat, prin constituirea unor dosare pe baza unor acte medicale false. Cu ajutorul acestora ar fi fost încasate drepturi necuvenite de la Casa de Alocaţii Familiale şi de la Casa de Asigurări Sociale din statul sus-menţionat. Prejudiciul cauzat bugetului statului francez a fost estimat la 1.700.000 de euro", se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

La acţiune au participat şi poliţişti din Bârlad şi Murgeni, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi al jandarmilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?