Vaslui: Un adolescent de 16 ani, prins la volanul unui autoturism în care se mai aflau 6 persoane

Vaslui: Un adolescent de 16 ani, prins la volanul unui autoturism în care se mai aflau 6 persoane

Un adolescent în vârstă de 16 ani din localitatea vasluiană Berezeni este cercetat penal după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră în timp ce conducea un autoturism.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, în autoturism se aflau şapte persoane, dintre care şase minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

Mai mult decât atât, unul dintre tinerii din maşină ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu.

"Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni - ITPF Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii Berezeni, un autoturism înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului, colegii noştri au constatat că în autoturism se află şapte persoane, un tânăr în vârstă de 21 de ani şi şase minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi că autoturismul era condus de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani, care nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat şi că unul dintre pasagerii de 16 ani figurează plasat în carantină la domiciliu", precizează ITPF.

Tânărul de 16 ani aflat la volan a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul aparţine mătuşii lui şi că a urcat la volan nemulţumit de modul de a şofa al tânărului de 21 de ani, cel care deţinea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Murgeni a fost chemat la faţa locului şi a aplicat o sancţiune pentru nerespectarea măsurii carantinării. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”