Vaslui: Verificări în cazul unui polițist care a împrumutat bani de la un bărbat anchetat de FBI

Vaslui: Verificări în cazul unui polițist care a împrumutat bani de la un bărbat anchetat de FBI

Șeful Biroului de Investigații Criminale Bârlad, comisar-șef Cătălin Bejinaru, este verificat de superiori, după ce în mass-media au apărut informații că acesta ar fi împrumutat 25.000 de euro de la un bărbat anchetat de FBI, acuzat de clonare de carduri, cu un prejudiciu de peste 40 milioane de dolari americani, a confirmat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, Iulian Petre.

'Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui a dispus efectuarea de verificări interne cu privire la aspectele sesizate în mass-media. În funcție de rezultatul acestora, vor fi luate măsuri în consecință', a menționat reprezentantul IPJ Vaslui.

Șeful Biroului de Investigații Criminale Bârlad, comisar-șef Cătălin Bejinaru, a împrumutat de la o persoană fizică suma de 25.000 de euro, conform propriei sale declarații de avere.

În declarația de avere pe 2015, depusă de Bejinaru anul trecut și publicată pe site-ul oficial al Poliției Române, se precizează că acesta a făcut trei împrumuturi, două de la instituții bancare și unul de la o persoană fizică.

Numele persoanei din Bârlad de la care polițistul ar fi împrumutat suma de 25.000 de euro figurează într-un dosar anchetat de FBI, bărbatul respectiv fiind printre cei la ale căror domicilii ar fi descins, în 2015, reprezentanții Biroului Federal de Investigații american. Bârlădeanul este acuzat că ar fi condus o grupare care se ocupa cu clonarea de carduri, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind de 42 de milioane de dolari americani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…