Vaticanul anunţă descoperirea unor noi piste în legătură cu dispariţia Emanuelei Orlandi în urmă cu 40 de ani VIDEO

Vaticanul anunţă descoperirea unor noi piste în legătură cu dispariţia Emanuelei Orlandi în urmă cu 40 de ani VIDEO

Procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a anunţat joi că a descoperit noi piste „demne de investigaţii mai amănunţite" cu privire la dispariţia de la Vatican a adolescentei Emanuela Orlandi în urmă cu 40 de ani, relatează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Fiică a unui angajat al Vaticanului, Emanuela Orlandi a dispărut fără urmă pe 22 iunie 1983., Adolescenta plecase de acasă pentru lecţiile de muzică pe care le urma la Roma. Avea atunci 15 ani și trăia împreună cu familia sa la Vatican.

Emanuela Orlandi. FOTO Profimedia

Dispariţia Emanuelei Orlandi este unul dintre cele mai mari mistere din istoria Italiei şi a Vaticanului și a generat, în Italia şi la Vatican, mai multe investigații de-a lungul celor patru decenii care s-au scurs de atunci.

În ultimele patru decenii au fost deschise morminte, au fost exhumate oseminte şi teorii ale conspiraţiei au abundat în încercări de a determina exact ceea ce s-a întâmplat cu Emanuela Orlandi.

Difuzarea pe Netflix a documentarului „Vatican Girl"a readus cazul atenţie la nivel mondial.

În ianuarie, procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi a anunţat că redeschide o anchetă mai veche a Vaticanului, neconcludentă, după obţinerea unor dosare de la predecesorul său pensionat.

„Indicii în anchetă demne de investigaţii suplimentare"

Joi, 22 iunie, Alessandro Diddi a declarat că echipa sa a analizat toate dovezile disponibile şi a discutat cu persoane care au lucrat în „anumite birouri" cu patru decenii în urmă „confirmând anumite indicii în anchetă demne de investigaţii suplimentare".

Diddi a afirmat, într-un comunicat, că a predat recent descoperirile sale unor procurori italieni pentru ca aceştia să decidă ce este mai bine de făcut. Vaticanul a anunţat că Alessandro Diddi va continua să investigheze în acest caz şi că înţelege suferinţa îndelungată a familiei fetei dispărute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?