Vaticanul pune sub tutelă o organizaţie bănuită că este o asociaţie secretă

Asociaţia internaţională Vestitori ai Evangheliei, recunoscută de Vatican dar suspectată ca fiind o societate secretă care se opune Papei, a fost pusă sub tutelă pontificală pe motivul unor "deficienţe legate de guvernarea sa" şi de "stilul de viaţă" a unei părţi din membrii săi, a anunţat sâmbătă Sfântul Scaun, transmite AFP.

În urma unei anchete, asociaţia fondată de brazilianul Joao Scognamiglio Clás Dias este pusă "sub autoritatea unui comisar cu acordul Papei", se arată într-un comunicat al Sfântului Scaun.

Motivele anchetei, "apoi decizia de a numi un comisar pontifical, sunt legate de deficienţe privind stilul de guvernare, viaţa membrilor Consiliului (...) administraţia, gestionarea lucrărilor şi colectarea resurselor".

Tutela va fi exercitată de cardinalul Raymundo Damasce no Assis, arhiepiscop emerit de Aparecida (Brazilia).

Prima asociaţie de credincioşi milenarişti aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 2001, asociaţia Vestitori ai Evangheliei face obiectul unei anchete pe care Vaticanul a lansat-o în iunie 2017.

Atunci specialistul de referinţă al Vaticanului din Italia Andrea Tornielli, astăzi director editorialist al departamentului pentru comunicare al Sfântului Scaun, a dezvăluit informaţii, menţionând anumite activităţi precum şedinţe de exorcizare în cursul cărora oficianţii vorbeau cu diavolul.

"Scognamiglio Clás Dias şi preoţii săi folosesc ritualuri de exorcizare inventate de ei înşişi deoarece le consideră ineficiente pe cele aparţinând bisericii catolice, aprobate de Sfântul Scaun", scria în 2017 Andrea Tornielli pe blogul cotidianului La Stampa "Vatican Insider", la care era colaborator.

Informaţiile apărute în presă indică faptul că Vaticanul anchetează un cult milenarist bizar şi exorcizări în care se invocă numele monseniorului brazilian. Acesta a demisionat de la conducerea asociaţiei în iunie 2017.

Vestitori ai Evangheliei este o asociaţie internaţională de credincioşi de drept pontifical prezenţi în mai multe ţări şi care pot fi recunoscuţi prin veşmintele specifice: maro cu alb şi o cruce mare pe piept, asemănătoare celei purtate de cavalerii medievali.

Monseniorul Scognamiglio Clás Dias este un fost membru al asociaţiei catolice tradiţionaliste şi contra-revoluţionare braziliene TFP (Tradiţie, Familie şi Proprietate) care s-a dezmembrat, o parte devenind ulterior complet autonomă sub denumirea de Vestitori ai Evangheliei". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I