Venezuela: Cel puţin 69 de răniţi în violenţele de la Caracas

Venezuela: Cel puţin 69 de răniţi în violenţele de la Caracas

Cel puţin 69 de persoane au fost rănite, dintre care două de gloanţe, în altercaţiile care au survenit marţi la Caracas în cursul manifestaţiilor în sprijinul unui grup de soldaţi care s-au raliat opozantului Juan Guaido, au anunţat serviciile medicale din capitala Venezuelei, notează AFP.

Potrivit presei venezuelene, încă o persoană a fost rănită de gloanţe în cursul ciocnirilor care s-au produs în cursul evenimentelor considerate de guvernul lui Nicolas Maduro o "tentativă de lovitură de stat". Potrivit autorităţilor, un soldat din trupele fidele actualului preşedinte a fost, de asemenea, rănit.

Potrivit serviciilor medicale din municipalitatea Chacao, care aparţine de Caracas, o femeie de 32 de ani a fost rănită de două gloanţe în timpul manifestaţiei care a urmat apelului lansat armatei de Juan Guaido să i se alăture în proiectul său de a-l alunga pe Nicolas Maduro de la preşedinţie.

Victima se afla pe artera Francisco-de-Miranda, în estul capitalei venezuelene, când persoane mascate au atacat cortegiul, potrivit manifestanţilor.

Un alt protestatar, de 31 de ani, a fost rănit de gloanţe la mână tot în municipalitatea Chacao.

Din cele 69 de persoane care au primit îngrijiri medicale, 41 au prezentat răni cauzate de gloanţe de cauciuc.

La scurtă vreme după apelul lansat de Juan Guaido de la baza aeriană militară La Carlota, mii de persoane s-au adunat pe artera care o mărgineşte şi au izbucnit altercaţiile. În timpul violenţelor, un vehicul blindat a intrat în mulţime, potrivit imaginilor difuzate de presa locală şi străină.

Un soldat din trupele fidele preşedintelui Nicolas Maduro a fost, de asemenea, rănit de gloanţe, a făcut cunoscut ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino.

Media locale au mai informat că un alt manifestant a fost rănit de gloanţe în burtă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...