Venezuela: Puterea va ridica imunitatea parlamentară deputaţilor care au sprijinit revolta eşuată

Adunarea Constituantă din Venezuela, în întregime favorabilă preşedintelui Nicolas Maduro, se pregăteşte să ridice imunitatea deputaţilor parlamentului, singura instituţie controlată de opoziţie, care au susţinut revolta militară eşuată de marţi, a anunţat duminică numărul doi al puterii chaviste, relatează AFP.

"Procuratura a început ancheta şi toate cererile de ridicare a imunităţii parlamentare ajung la Adunarea Constituantă aşa cum trebuie (...) Este clar că vom vota cu mâna ridicată pentru ridicarea imunităţii parlamentare a tuturor celor care au participat activ la această acţiune", a declarat preşedintele Constituantei, Diosdado Cabello.

Această adunare a fost înfiinţată în 2017 de către putere, este dotată cu prerogative extinse şi înlocuieşte parlamentul.

"Justiţia va acţiona, să nu aveţi nicio îndoială în legătură cu asta", a mai explicat Diosdado Cabello, cel mai apropiat colaborator la preşedintelui Nicolas Maduro, în cursul unei reuniuni a militanţilor PSUV, partidul prezidenţial, la Caracas.

Parlamentul este prezidat de opozantul Juan Guaido, la originea apelului la revoltă militară, şi controlat de opoziţie după legislativele din decembrie 2015. La câteva săptămâni după aceste alegeri, Curtea Supremă, considerată de opoziţie ca fiind supusă puterii, l-a declarat "insubordonat" şi a decretat "nule" deciziile acestuia.

Adunarea Constituantă i-a ridicat deja imunitatea parlamentară lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!