Venezuela: Puterea va ridica imunitatea parlamentară deputaţilor care au sprijinit revolta eşuată

Venezuela: Puterea va ridica imunitatea parlamentară deputaţilor care au sprijinit revolta eşuată

Adunarea Constituantă din Venezuela, în întregime favorabilă preşedintelui Nicolas Maduro, se pregăteşte să ridice imunitatea deputaţilor parlamentului, singura instituţie controlată de opoziţie, care au susţinut revolta militară eşuată de marţi, a anunţat duminică numărul doi al puterii chaviste, relatează AFP.

"Procuratura a început ancheta şi toate cererile de ridicare a imunităţii parlamentare ajung la Adunarea Constituantă aşa cum trebuie (...) Este clar că vom vota cu mâna ridicată pentru ridicarea imunităţii parlamentare a tuturor celor care au participat activ la această acţiune", a declarat preşedintele Constituantei, Diosdado Cabello.

Această adunare a fost înfiinţată în 2017 de către putere, este dotată cu prerogative extinse şi înlocuieşte parlamentul.

"Justiţia va acţiona, să nu aveţi nicio îndoială în legătură cu asta", a mai explicat Diosdado Cabello, cel mai apropiat colaborator la preşedintelui Nicolas Maduro, în cursul unei reuniuni a militanţilor PSUV, partidul prezidenţial, la Caracas.

Parlamentul este prezidat de opozantul Juan Guaido, la originea apelului la revoltă militară, şi controlat de opoziţie după legislativele din decembrie 2015. La câteva săptămâni după aceste alegeri, Curtea Supremă, considerată de opoziţie ca fiind supusă puterii, l-a declarat "insubordonat" şi a decretat "nule" deciziile acestuia.

Adunarea Constituantă i-a ridicat deja imunitatea parlamentară lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență