Veniturile din turism au atins niveluri record în Grecia

Veniturile din turism au atins niveluri record în Grecia

În 2022, veniturile din turism ale Greciei au atins niveluri record, comparativ cu 2019, a declarat marți ministrul grec al turismului, Vassilis Kikilias.

Veniturile din turism au atins niveluri record în Grecia Foto Facebook/Forum Grecia

Ministrul grec a anunțat că în pofida dificultăților cu care s-a confruntat lumea din cauza războiului din Ucraina, Grecia a reușit să aibă venituri record, față de anul 2019, an luat ca referință înainte de pandemia Covid-19.

„În pofida dificultăților din 2022, consecință a războiului din Ucraina, Grecia a reușit să atingă niveluri record, comparativ cu cifrele din 2019", a spus Kikilias, potrivit Hotnews.

Elstat, autoritatea elenă de statitică, a publicat statistici potrivit cărora în luna august a avut loc o creștere cu 23.4% a veniturilor provenite din cazare. De asemenea, s-a înregistrat o creștere cu 13.6% a veniturilor din alimentație publică.

Acest lucru arată că strategia noastră a fost eficientă în ciuda situației economice negative" a mai spus ministrul grec al turismului.

În cadrul conferinței Uniunii Întreprinderilor de Turism de la Atena, preșdintele Yannis Retsos a estimat că veniturile din turism vor atinge în 2022 veniturile din 2019 și cel mai probabil le vor depăși.

Grecia a făcut multe eforturi susținute pentru compensarea reducerilor veniturilor din turism din ultimii doi ani, cauzate de pandemie. În 2019, Grecia înregistra un număr record de turiști (33 de milioane) care ajutau la redresarea economiei elene după o perioadă instabilă cauzată de criza datoriilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria