Verhofstadt, despre o eventuală trecere a PNL la PPE: Suntem ca fratele şi sora, nu ne putem despărţi

Verhofstadt, despre o eventuală trecere a PNL la PPE: Suntem ca fratele şi sora, nu ne putem despărţi

Liderul ALDE Guy Verhofstadt a declarat, luni, că relaţia Alianţei cu PNL este una de familie, ca dintre un frate şi o soră, fapt pentru care liberalii nu se pot despărţi de ALDE, comentând astfel posibilitatea ca PNL să opteze pentru PPE după alegerile europarlamentare.

Verhofstadt, despre o eventuală trecere a PNL la PPE: Suntem ca fratele şi sora, nu ne putem despărţi (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Guy Verhofstadt a fost întrebat cum vede informaţiile apărute în presa din România cu privire la posibile negocieri ale PNL cu PPE, pentru afilierea la această familie politică, ceea ce ar duce la ieşirea PNL din ALDE.

"Eu cred că e monstrul din Loch Ness al politicii româneşti, care ajunge la suprafaţă din când în când, dar pentru mine este foarte clar. Eu ştiu PNL din 1989, iar de atunci avem o relaţie foarte apropiată cu partidul şi în special cu Crin (Antonescu, n.r.). Am fost primul partid din vestul Europei care a trimis camioane cu calculatoare în România pentru a ajuta PNL să se consolideze ca partid. În februarie toate acestea au fost distruse de mineriadă (...) şi două săptămâni mai târziu am trimis un alt camion. Şi apoi un radio liber, au început cu Radio Contact. Deci, pentru noi, PNL este ca o familie apropiată, ca frate şi soră. Deci nu te poţi separa de un frate sau o soră", a răspuns liderul ALDE.

De asemenea, preşedintele PNL Crin Antonescu a răspuns în engleză la aceeaşi întrebare: "Trebuie să spun încă o dată, nu a fost nicio întâlnire sau discuţie, sau angajamente, între mine şi domnul Joseph Daul sau orice alt reprezentant sau lider al PPE. Noi suntem şi rămânem membri ai ALDE", a spus liderul PNL.

De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai a precizat că liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a primit un e-mail din partea unei persoane care se recomanda drept deputat PNL de Timiş în care spunea că este foarte nemulţumit de faptul că liberalii vor trece la PPE.

"Persoana care i-a scris lui Guy nu aparţine partidului nostru şi aş vrea să fac un apel. (...) Nu ştiu de câte ori trebuie să repetăm că suntem ceea ce suntem şi vom rămâne ceea ce suntem şi credem că este jenant ca într-o campanie electorală un subiect care nu are nicio legătură cu realitatea să fie utilizat doar într-un scop de manipulare", a afirmat Nicolai.

Ea a fost întrebată despre ce deputat face vorbire. "Nu vă dau numele, pentru că este mail-ul domnului Verhofstadt, era un nume fictiv care îi spunea domnului Verhofstadt că este deputat PNL de Timiş şi este foarte nemulţumit", a mai declarat europarlamentarul PNL.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!