Veste bună de la tribunal pentru Simona Halep. Argument puternic pentru scăderea suspendării

Veste bună de la tribunal pentru Simona Halep. Argument puternic pentru scăderea suspendării

Simona Halep e suspendată provizoriu de federația de tenis după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO. Jucătoarea riscă o suspendare de până la 4 ani, care poate scădea dacă va reuși să-i convingă pe judecători că nu a ingerat-o voluntar.

Simona Halep luptă pentru dovedirea nevinovăției. Foto AFP

O veste bună care i-ar putea diminua pedeapsa ar fi că în corpul ei specialiștii nu au găsit susbstanțe mascante, așa cum folosesc de obicei sportivii care se dopează, pentru a ascunde substanța interzisă.

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent britanic Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, a dezvăluit că fostul lider mondial nu a folosit "substanțe mascante", în încercarea de a ascunde folosirea Roxadustatului.

S-au găsit alte substanțe, dar care nu au legătură cu cazul de dopaj al Simonei. Cum sportiva noastră a avut probleme cu tiroida, ea a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox, medicament care nu o incriminează cu nimic. De asemenea, ea a mai luat anticoncepționale, de asemenea inofensive în acest caz.

Nu a folosit diuretice

"Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice acest lucru. Sau ar fi reieșit din documentele depuse că, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice", a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport.

Pe de altă parte, pică în mare proporție ipoteza unui sabotaj, un scenariu pe care Simona Halep ar fi putut să-l invoace dacă ar fi găsit o persoană care să susțină acestă poveste. Însă este greu de găsit, pentru că acesta și-ar compromite cariera și ar putea intra chiar în sfera penalului.

Slabe șanse să se fi dopat prin mâncare

Avocatul Paul Ciucur explică: "Marșarea pe un sabotaj intenționat presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată", a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR.

În trecut, italianca Sara Errani a scăpat doar cu 10 luni de suspendare după ce a susținut că bunica ei bolnavă de cancer, I-ar fi pus un medicament interzis în mâncare! "Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o", a declarat Dan Mihai, celălalt avocat român de la Sport Resolutions

Însă vestea proastă pentru Simona este că șansele de a fi credibilă cu o asemenea versiune sunt minime: "Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată", a afirmat Paul Ciucur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”