"Vestele galbene": Preşedintele Emmanuel Macron se deplasează la Arcul de Triumf după violenţele şocante de la Paris

"Vestele galbene": Preşedintele Emmanuel Macron se deplasează la Arcul de Triumf după violenţele şocante de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat duminică dimineaţă în zona Arcului de Triumf din Paris, situat în extremitatea vestică a bulevardului Champs-Élysées, scena unor violenţe ieşite din comun sâmbătă în timpul manifestaţiei aşa-numitelor "Veste galbene", relatează AFP.

Şeful statului, care tocmai a revenit de la summitul G20 din Argentina, a mers la Arcul de Triumf, la picioarele căruia se află Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial, însoţit de ministrul de interne Christophe Castaner şi de secretarul de stat Laurent Nunez.

Preşedintele francez a inrat apoi în interiorul monumentului istoric vandalizat sâmbătă.

"La sosirea sa în Franţa după G20, preşedintele a dorit să meargă în locurile unde au fost provocate cele mai importante daune", a indicat Palatul Elysee.

Preşedintele urma apoi să se întâlnească cu reprezentanţi ai pompierilor şi forţelor de ordine de pe bulevardul Kleber (Arondismentul 16), scena unor importante violenţe sâmbătă, unde de asemenea au fost provocate distrugeri în urma confruntărilor dintre manifestanţi şi scutieri.

Manifestaţia de sâmbătă, degenerată în scene de adevărată gherilă urbană, s-a soldat cu 133 de răniţi şi 412 persoane reţinute, dintre care 378 au fost plasate în arest preventiv.

Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor "Veste galbene", care protestează în special împotriva creşterii taxelor la carburanţi.

Totodată, preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat pentru duminică dimineaţă o reuniune de criză, a doua zi după haosul provocat la Paris de manifestaţiile "Vestelor galbene". El trebuia să se reunească în jurul orei 11:30 GMT împreună cu premierul Edourd Philippe, ministrul de interne Christophe Castaner şi "serviciile competente" pentru a încerca să găsească un răspuns la mişcarea care se pare că a scăpat de sub orice control şi să trage concluziile zilei incredibile de ieri, când cartiere de lux din Paris au fost adevărate scene de gherilă urbană. AGERPRES/ (AS-editor: Lilia Traci, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024