Vești proaste pentru Rusia! Primul sistem M142 HIMARS ajunge în Ucraina săptămâna viitoare

Vești proaste pentru Rusia! Primul sistem M142 HIMARS ajunge în Ucraina săptămâna viitoare

Etapa de pregătirea a primei echipe a artileriști ucraineni, care va folosi sistemele HIMARS pe front împotriva forţelor ruse de ocupaţie, urmează să se încheie în această săptămână, precizează analişti militari ai publicaţiei ucrainene Defense Express.

Se știe deja că Statele Unite se pregătesc să furnizeze următorul lot de 8 sisteme M142 HIMARS către Forțele Armate Ucrainene.

Instruirea personalului militar din armata ucraineană pentru utilizarea acestor sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) ar trebui să înceapă imediat după ce prima echipă de artilerişti ucraineni termină antrenamentul.

Potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express , dacă totul decurge conform planificărilor, săptămâna viitoare ar trebui să apară primele informaţii despre livrarea primului sistem de rachete cu lansare multiplă (MLRS) M142.

Sursa citată precizează că Statele Unite au anunţat iniţial că vor trimite patru sisteme HIMARS M142 către Ucraina, iar apoi a anunţat livrarea a opt MLRS-uri de acest tip, ceea ce sugerează că partea americană este dispusă se crească progresiv livrările de armament greu.

Subsecretarul american al apărării, Colin Kahl, a afirmat, marţi, că transferul mai multor sisteme HIMARS în Ucraina este doar începutul. În plus, Statele Unite vor continua să ofere tot ceea ce este necesar pentru ca Ucraina sa a reziste în fata agresiunii militare ruse.

Colin Kahl a precizat, în cadrul unui eveniment găzduit de Center for New American Security, că Departamentul american al Apărării se așteaptă ca sistemele livrate către Forțele Armate ale Ucrainei să fie puse în funcțiune în curând.

Colin Kahl a reiterat cuvintele șefului Pentagonului, Lloyd Austin, potrivit cărora "Statele Unite sunt pregătite să furnizeze totul și să ajute Ucraina să reușească" să se apere împotriva agresiunii rusești.

Anterior, Austin a dat asigurări că Statele Unite și alte țări vor continua să depună eforturi și să ofere cât mai mult sprijin Ucrainei.

La 1 iunie, Statele Unite au aprobat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, care includea sisteme de artilerie HIMARS și muniție pentru acestea. Ucraina va primi aceste arme ca parte a unui pachet de ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...