„Vestul se joacă cu focul”/Amenințări din partea unui fost general rus, care îi cere lui Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad

„Vestul se joacă cu focul”/Amenințări din partea unui fost general rus, care îi cere lui Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad

Fostul general spune că „Vestul” se joacă cu focul. Un general în rezervă îi cere președintelui rus Vladimir Putin să trimită rachete nucleare la Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania. Generalul locotenent Evgheni Buzhinski a declarat la televizunea rusă că Vestul se joacă cu focul, scrie Daily Mail .

Fostul general spune că „Vestul” se joacă cu focul

Autorităţile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancţiunilor Uniunii Europene. Unica linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică trece prin Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată.

Buzhinski a declarat că decizia Lituaniei este o amenințare la adresa securității Rusiei. De asemenea, Dmitri Peskov a declarat că“toată încrederea dintre Rusia și Occident s-a evaporat”.

„Relațiile dintre Moscova și Vest nu vor mai reveni la nivelul anterior, deoarece nu vom mai avea niciodată încredere în asemenea parteneri. Va fi o criză de lungă durată”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

„Rusia nu se va opri să-și apere teritoriul, altfel ne vor lua Kaliningradul”, a mai adăugat fostul oficial militar, la televiziunea rusă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic