„Viața e frumoasă”. Naufragiatul care a plutit în derivă două luni în Oceanul Pacific a ajuns în Mexic VIDEO

„Viața e frumoasă”. Naufragiatul care a plutit în derivă două luni în Oceanul Pacific a ajuns în Mexic VIDEO

Naufragiatul australian care a plutit în derivă două luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele sau Bella a ajuns marţi în Mexic la bordul vasului de pescuit care probabil i-a salvat viaţa, a constatat AFP, citat de Agerpres .

Australianul Timothy Shaddock a ajuns în Mexic FOTO Profimedia

Neras, cu barba albă, părul blond în dezordine, ochi albaştri, obosit, dar zâmbitor, Timothy Shaddock a fost localizat la bordul catamaranului său de o navă de pescuit mexicană în Pacific, au anunţat luni media australiene.

„Am pescuit mult. Aveam foarte mult echipament la mine şi, de asemenea, o mulţime de provizii”, a detaliat el despre săptămânile petrecute pe mare.

„Sunt recunoscător, sunt în viaţă”, a adăugat el în faţa presei care îl aştepta pe cheiul portului Manzanillo (vest).

„Vreau să-mi văd prietenii şi familia”, a spus el, purtând o beretă cu sigla companiei proprietare a vasului de pescuit mexican.

„Viaţa este frumoasă şi am avut responsabilitatea de a salva viaţa unei fiinţe umane şi a câinelui care îl însoţea”, a declarat puţin mai devreme preşedintele companiei Grupomar, Antonio Suarez.

„Avem un serviciu medical la bordul navelor noastre”, a adăugat el.

„A căzut pe mâini bune”, a mai spus Suarez.

Ambarcaţiunea care l-a salvat pe naufragiat este cea mai mică şi mai veche din flota Grupomar, a precizat el. Probabil a fost ultima sa ieşire pe mare, potrivit proprietarului.

Naufragiatul australian se afla la „peste 1.200 de mile de uscat” când a fost reperat de vasul de pescuit, a precizat compania luni într-un comunicat.

Tim Shaddock şi câinele său Bella au părăsit staţiunea turistică de pe litoral La Paz, în Mexic în aprilie şi plănuiau să parcurgă aproximativ 6.000 de kilometri (peste 3.700 de mile) înainte de a arunca ancora în Polinezia Franceză.

Dar marea agitată i-a avariat rapid ambarcaţiunea şi i-a scos din funcţiune echipamentul electronic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?