Viatina-19 FIV Mara Imóveis, cea mai scumpă vacă din lume, și-a doborât propriul record de vânzare la o licitație din Brazilia

Viatina-19 FIV Mara Imóveis, cea mai scumpă vacă din lume, și-a doborât propriul record de vânzare la o licitație din Brazilia

O treime din proprietatea vacii din rasa Nelore, de 4 ani și jumătate, numită Viatina-19 FIV Mara Imóveis, a fost vândută cu 1,44 milioane de dolari, la o licitație organizată în Arandu, Brazilia, relatează Newsweek.com .

Vaca a fost vândută de Agropecuária Casa Branca cu un preț record, ajungând la valoarea totală de 4,3 milioane de dolari. Jumătate din proprietatea vacii fusese deja vândută în 2022, pentru aproximativ 800.000 de dolari, ceea ce a fost un record la acea vreme.

Vânzarea vacii Viatina-19 FIV Mara Imóveis dovedește valoarea vacilor Nelore, o rasă pură din Brazilia, și arată cât de mult sunt dispuși să plătească cei interesați pentru exemplare cu o înaltă calitate genetică. Acest preț ridicat va avea un ecou pe piața internațională de bovine, și va scoate încă o dată în evidență valoarea rasei, sporindu-i reputația la nivel mondial.

Vacile Nelore sunt o rasă caracterizată prin blana lor albă strălucitoare, pielea lăsată și cocoașa de deasupra umerilor. Ele au în mod natural o rezistență ridicată la temperaturi mai ridicate, ajutată fiind de glande sudoripare de două ori mai mari, și cu 30% mai multe decât posedă alte rase, europene, de exemplu, conform Oklahoma State University.

Această rasă provine din India și poartă numele districtului indian Nellore din statul Andhra Pradesh. Acum este una dintre cele mai importante rase din Brazilia, în primul rând datorită rezistenței și capacității sale de a consuma inclusiv furaje de slabă calitate, datorită metabolismului său eficient.

De asemenea, se reproduce cu ușurință, deoarece femelele au deschideri pelviene largi și canale de naștere mai mari, iar vițeii au nevoie de puțină interacțiune din partea oamenilor pentru a crește cu succes până la vârsta adultă.

Vacile Nelore sunt, de asemenea, rezistente la o serie de infecții parazitare, datorită texturii dense a pielii, ceea ce face mai dificil accesul insectelor la sânge.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat