Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris se va deplasa în Polonia şi România în perioada 9-11 martie

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris se va deplasa în Polonia şi România în perioada 9-11 martie

Vicepreşedinta Kamala Harris urmează să întreprindă o vizită în Polonia şi România în perioada 9-11 martie pentru a comunica sprijinul Statelor Unite faţă de cele două ţări, într-un moment în care războiul face ravagii în Ucraina, ţară din care au fugit peste un milion de persoane, potrivit unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, transmite AFP.

Prin prezenţa sa la Varşovia şi Bucureşti, vicepreşedinta SUA "va dovedi forţa şi unitatea NATO, precum şi sprijinul american pentru aliaţii din flancul estic" al Alianţei, conform unui comunicat de presă.

Kamala Harris intenţionează, de asemenea, să abordeze şi "modul în care SUA pot ajuta mai mult ţările vecine cu Ucraina", în contextul în care acestea întâmpină şi acordă sprijin miilor de refugiaţi ucraineni, potrivit aceleiaşi surse.

Conform cifrelor furnizate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al ONU (UNHCR), peste 1,2 milioane de persoane au fugit din calea războiului declanşat în Ucraina de invazia forţelor ruse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia