Vicepreședintele SUA, Kamala Harris: „Biden nu este prea bătrân pentru președinție și intenționez să candidez alături de el”

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris: „Biden nu este prea bătrân pentru președinție și intenționez să candidez alături de el”

Vicepreședintele respinge "discuțiile de la Washington" despre posibilitatea ca președintele să candideze pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Kamala Harris ;i Joe Biden ar putea candida ]n tandem

Respingând "discuțiile" de la Washington cu privire la oportunitatea ca Joe Biden să candideze pentru a fi reales în 2024 și dacă propriul său partid consideră că ea ar fi un înlocuitor potrivit în caz contrar, Kamala Harris a declarat că președintele american "a spus că intenționează să candideze pentru realegere și eu intenționez să candidez cu el ca vicepreședinte".

Harris a vorbit pentru NBC News la Conferința de Securitate de la Munchen, scrie theguardian.com.

Biden nu și-a declarat oficial candidatura, dar toate semnele sugerează că o va face. Joi, medicul de la Casa Albă l-a declarat "apt pentru serviciu și pentru a-și îndeplini pe deplin toate responsabilitățile, fără nicio scutire sau acomodare".

Cu toate acestea, tot joi, Politico a relatat îngrijorarea democraților că, la 80 de ani și fiind deja cel mai în vârstă președinte din toate timpurile, Biden este prea bătrân pentru a candida pentru un al doilea mandat, la sfârșitul căruia ar fi împlinit 86 de ani.

Site-ul a mai relatat că unele persoane din interior consideră că Harris nu ar fi ea însăși un bun candidat la președinție.

Vorbind pentru NBC, Harris a spus: "Cred că este foarte important să ne concentrăm pe nevoile poporului american și nu pe discuțiile politice de la Washington DC".

De asemenea, ea a fost întrebată despre Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud și ambasador al ONU, în vârstă de 51 de ani, care acum candidează pentru nominalizarea republicană la președinție, care a cerut o "nouă generație" de lideri și a spus că politicienii cu vârsta de peste 75 de ani ar trebui să fie supuși unor teste obligatorii de sănătate mintală.

Singurul adversar declarat al lui Haley pentru nominalizarea republicană, fostul președinte Donald Trump, este mai tânăr decât Biden, dar numai cu patru ani. Haley nu a spus că Trump este prea bătrân.

Harris, în vârstă de 58 de ani, a declarat că Haley a folosit "un limbaj foarte codificat", adăugând: "Ceea ce știu după ce am călătorit în țara noastră este că poporul american vrea lideri care să vadă ce se întâmplă în viața lor și să creeze soluții. În Joe Biden, avem un președinte care este probabil unul dintre cei mai puternici președinți americani pe care i-am avut în ceea ce privește răspunsul său la nevoile poporului american."

Haley a ținut prima pagină a ziarelor joi, afirmând că nu crede că controversata lege "don't say gay" care reglementează predarea orientării sexuale și a problemelor de gen în școlile primare, semnată de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a mers "suficient de departe".

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este foarte așteptat să candideze la nominalizarea republicană și este singurul contracandidat apropiat al lui Trump în sondaje.

DeSantis a vizat, de asemenea, predarea istoriei afro-americane.

Harris, prima femeie, prima americancă de culoare și prima americancă din Asia de Sud care a fost vicepreședinte, a declarat Harris: "Orice împingere pentru a cenzura profesorii americani și pentru a le spune ce ar trebui să predea în interesul copiilor noștri ... este, cred, greșită. Cei care îi cunosc pe copiii noștri sunt părinții și profesorii lor... și nu ar trebui să fie un politician care să spună ce ar trebui să se predea în clasele noastre."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...