Viceprimarul clujean Horvath Anna: DNA verifică posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale

Viceprimarul clujean Horvath Anna: DNA verifică posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, spune că procurorii DNA fac cercetări în legătură cu finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când ea a fost candidat pentru funcția de primar.

Sursa foto: Horvath Anna / Facebook

"Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea de campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA — n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA și voi da curs acestei invitații. Au fost percheziții domiciliare și la cabinetul meu de viceprimar și în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale și un calculator", a declarat, luni, presei, Horvath Anna.

Ea a mai spus că în activitatea sa a respectat legea.

"Toate finanțările au fost trimise la București, au fost făcute conform legii, cu donații de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donații pentru candidați, nu am putut lua împrumut din bancă", a adăugat viceprimarul.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că perchezițiile DNA vizează și sediul UDMR Cluj.

Procurorii DNA care au sosit dimineață la Primăria Cluj-Napoca au plecat din instituție, dar au revenit și fac percheziții în biroul viceprimarului Horvath Anna .

Luni, procurorii DNA au efectuat percheziții în 9 locații din municipiul Cluj-Napoca, din care două situate în incinta aceleiași instituții publice, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2014 — 2016.

"Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 — 2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj-Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice'', se arată într-un comunicat al DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…