Victimă naţională: Edward Iordănescu, salariu baban, discurs lacrimogen

Victimă naţională: Edward Iordănescu, salariu baban, discurs lacrimogen

Naţionala României a reuşit o victorie la limită, 1-0 cu Finlanda, la al 5-lea meci disputat în 2022! De acum, se pare că e vremea declaraţiilor lacrimogene în contul criticilor venite, pe bună dreptate, după rezultatele dezolante din primele patru partide.

Astăzi, selecţionerul Edward Iordănescu (43 de ani) a apărut în faţa jurnaliştilor pentru a prefaţa partida de marţi, cu Muntenegru din etapa a 4-a a Ligii Naţiunilor. Doar că Iordănescu jr mai mult s-a văitat, lăsând impresia că până acum a fost o victimă pe banca primei reprezentative!

Ce-i drept, o victimă foarte bine plătită, dacă ne gândim la rezultatele obţinute. Pentru că, potrivit contractului semnat cu Federaţia Română de Fotbal, Edward Iordănescu încasează 20.000 de euro pe lună!

Ce a spus Edward Iordănescu?

*Presiunea există mereu, trebuie să o acceptăm, să o folosim constructiv. Probabil că oricare dintre dumneavoastră aţi fi fost în pielea mea, v-aţi fi întrebat dacă se merită să primeşti toate atacurile, jignirile, umilinţele. Mi-am pus o singură dată această întrebare şi am găsit rapid răspunsul: merită, pentru că dragostea mea pentru echipa naţională este la cote înalte.

*Sunt pregătit ca şi de acum înainte să primesc orice este nevoie, atât timp cât cred în potenţialul jucătorilor şi al echipei naţionale. Criticile m-au interesat destul de puţin, spre deloc. Singura problemă pentru mine era să nu afecteze echipa, nu pe mine. Mergem înainte cu încredere. Cu cât trec anii se strâng răutaţi şi frustrări... pe multe nu le înţeleg.

*Aş analiza mai mult momentul, situaţia de acum. Este un moment istoric, fără precedent, cu acest program cu patru jocuri în decurs de zece zile. Exceptând trecutul destul de îndepărtat, când echipa naţională era la un turneu final şi ieşea din grupă, nu ne-am mai confruntat cu astfel de situaţii. Provocarea cea mai mare este să gestionăm acest moment.

*S-au adunat 18 zile de cantonament, nu e deloc uşor. S-au strâns oboseală mentală şi fizică, dar avem datoria să trecem peste aceste bariere şi să obţinem un alt rezultat pozitiv, să închidem această acţiune cât se poate de bine.

*Faptul că am avut reacţie după meciul din Muntenegru şi am arătat altceva cu Bosnia, apoi mai bine în meciul din Giuleşti, îmi arată că avem încredere, că putem construi un viitor frumos.

*Nu pot analiza clasamentul, este în dinamică. Nu sunt cu ochii pe clasament, ci pe jocul care urmează. Avem mare nevoie de puncte, să lăsăm lucruri bune pentru septembrie. Dacă mai punem 3 puncte acum, emulaţia va fi una mai semnificativă în septembrie, vom veni cu alt tonus.

*E o grupă deschisă oricărui rezultat, ne aşteptăm la un adversar solid. Muntenegru are potenţial, e o echipă bine definită, cu putere de luptă. Ne aşteptăm la un joc foarte greu, dar trebuie să reuşim. Trebuie să depăşim orice fel de barieră, să demonstrăm că meciul din Muntenegru din deplasare a fost un accident.

*Dacă am fi obţinut 6 puncte dintr-o victorie şi 3 rezultate de egalitate, fără joc pierdut, aş fi zis că aş fi mulţumit de aceste partide din luna iunie.

*Echipa naţională are viitor, a demonstrat că are caracter, reacţie şi putere de luptă. Pentru mine, astea sunt ingrediente importante pentru a continua să construiesc pe drumul pe care am plecat.

*Realizările lui Tavi Popescu nu au fost deosebite, dar am apreciat că s-a implicat total, a alergat, a muncit, a înţeles că fotbalul mare înseamnă să poţi face efort, să te implici în toate momentele jocului. A simţit asta pe pielea lui. Am încercat să-l pregătim cât se poate de bine. Are îndrumarea şi mintea necesare pentru a putea trece peste aceste momente. Nu am văzut acel moment (n.r. - în care a aruncat tricoul), dar mi-am cules informaţii. A ieşit şi a dat mâna cu toată lumea de pe bancă, nu a fost un gest de supărare îndreptat către cineva, ci unul de tristeţe. Şi-a dorit foarte mult, dar din punct de vedere ofensiv lucrurile nu au ieşit aşa cum aştepta. A fost dorinţă foarte mare, sunt sigur că învaţă din aceste momente. Îmi doresc să am jucători care să aibă reacţie atunci când lucrurile nu iese aşa cum şi-au dorit. Asta înseamnă că avem viaţă, avem perspectivă.

*Acest grup îşi doreşte foarte mult. Are marjă importantă de creştere, dar încă are nevoie de timp să se sudeze, să creadă mai mult în el.

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a

1. Bosnia 3 1 2 0 3-2 5

2. Finlanda 3 1 1 1 3-2 4

3. Muntenegru 3 1 1 1 3-3 4

4. România 3 1 0 2 1-3 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 retrogradează în Liga C.

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 2-0

*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 1-0

*Sâmbătă (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 1-0

*Marţi (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 21.45, Prima TV

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Informaţiile legate de televizările şi orele ultimelor două partide vor fi anunţate, ulterior.

Lotul României

*Portari: Niţă (Sparta Praga), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid), Târnovanu (FCSB)

*Fundaşi: Raţiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Rus (Fehervar), I. Cristea (FCSB), Ghiţă (KS Cracovia), Chiricheş (Sassuolo), Burcă (CFR Cluj), Bancu (CS U Craiova), Camora (CFR Cluj), Ştefănescu (Sepsi)

*Mijlocaşi: Sorescu (Rakow Czestochowa), Cicâldău (Galatasaray), Olaru (FCSB), Maxim (Gaziantep), Hanca (KS Cracovia), Fl. Tănase (FCSB), Oct. Popescu (FCSB), N. Păun (Sepsi), Mihăilă (Atalanta), Mitriţă (PAOK Salonic), Al. Creţu (CS U Craiova), R. Marin (Cagliari), M. Marin (Pisa)

*Atacanţi: Alibec (Atromitos), Ivan (CS U Craiova), Puşcaş (Pisa)

Selecţioner: Edward Iordănescu (43 de ani)

Iulian Cristea şi Denis Alibec s-au accidentat în meciurile cu Muntenegru, respectiv Bosnia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...