Victor Ponta vrea să își recupereze titlul de doctor. Fostul premier se folosește de decizia CCR privind plagiatul

Victor Ponta vrea să își recupereze titlul de doctor. Fostul premier se folosește de decizia CCR privind plagiatul

Victor Ponta, primul premier român acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, apelează la decizia Curții Constituționale privind plagiatul pentru a-și recăpăta titlul de doctor care i-a fost retras în 2016 printr-o decizie a fostului ministru al Educației Mircea Dumitru.

FOTO: Facebook

Fostul premier merge din nou instanță și invocă decizia CCR din 2022, potrivit căreia titlul de doctor poate fi anulat doar dacă „a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice” și doar de o instanță judecătorească.

„Vreau să arăt că ministrul Educației Mircea Dumitru în 2016, din motive strict personale legate de dosarul lui de la Securitate, a comis o ilegalitate împotriva mea. Recâștigarea titlului de doctor nu-mi folosește la nimic, nu sunt angajat la stat, nu sunt cadru univeristar, nu are niciun efect și nu am avut niciodat vreun spor de salariu pe baza acestui titlu”, a explicat Victor Ponta pentru Hotnews.ro.

Fostul premier susține că Mircea Dumitru nu trebuia să îi retragă titlul de doctor, ci trebuia să facă o acțiune în instanță care avea dreptul de-ai retrage titlul.

„Este o decizie a Curții Constituționale de anul trecut care spune foarte clar că un act administrativ, în cazul de față acordarea titlul de doctor, care a intrat în circuitul civil și a produs efecte la mai mult de un an nu poate fi retras printr-o decizie administrativă, adică prin actul ministrului Mircea Dumitru. Ministrul nu trebuia să-mi retragă titlul ci trebuia să facă o acțiune în instanță care avea dreptul să-mi retragă titlul. Dar ministrul se grăbea foarte tare atunci pentru că erau un an de alegeri și nu a avut răbdare să facă procedura legală. Acum Curtea Constituțională spune foarte clar că titlul de doctor se poate retrage prin instanță. Mie instanța nu mi-a retras titlul, ci doar ministrul mi-a retras titlul”, a declarat acesta pentru sursa citată.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat că după decizia instanței îl va da în judecată e fostul ministru al Educației Mircea Dumitru.

Cererea lui Victor Ponta de revizuire a deciziei ICCJ a fost sesizată public de avocată Elenina Nicuț. Acțiunea a fost deschisă la finalul anului trecut la Secția de contencios administrativ și fiscal al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit ÎCCJ, termenul de judecată este stabilit pentru 5 aprilie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”