Victor Socaciu: Am fost audiat ca martor în procesul profesorului Lucan, căruia îi rămân recunoscător

Victor Socaciu: Am fost audiat ca martor în procesul profesorului Lucan, căruia îi rămân recunoscător

Fostul deputat Victor Socaciu a afirmat luni, după la ieşirea de la DIICOT, că a fost audiat ca martor în dosarul medicului Mihai Lucan, căruia îi rămâne recunoscător.

"Am fost audiat ca martor în procesul profesorului Lucan, căruia îi rămân recunoscător pentru ce a făcut pentru mine. În ceea ce priveşte discuţiile pe care le-am avut cu domnul procuror, le-am avut aici la DIICOT, sunt lucruri pe care nu le pot discuta cu dumneavoastră", a declarat Victor Socaciu.

Victor Socaciu s-a prezentat luni dimineaţa la DIICOT pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

El a fost supus în anul 2009 unui transplant renal, fiind operat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca de către medicul Lucan.

Recent, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirma că politicieni şi oameni cu influenţă au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arşinel şi fostul deputat Victor Socaciu.

"Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că politicieni şi oameni cu influenţă ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi. Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele", declara atunci Voiculescu.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Dosarul a fost deschis de DIICOT în baza unui denunţ formulat de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Până în prezent, procurorii au audiat mai multe persoane în calitate de martori, printre care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi actorul Alexandru Arşinel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale