Victoria lui Zelenski în Ucraina: ''Prea devreme'' pentru a spune dacă este posibilă o cooperare (Kremlin)

Victoria lui Zelenski în Ucraina: ''Prea devreme'' pentru a spune dacă este posibilă o cooperare (Kremlin)

Kremlinul a estimat luni ca fiind "prea devreme" pentru a determina dacă este posibilă o cooperare cu noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina cu un mare avans faţă de preşedintele aflat la sfârşit de mandat Petro Poroşenko, informează AFP.

"În ceea ce priveşte alegerile din Ucraina, este deocamdată prea devreme pentru a evoca (...) posibilitatea unei cooperări. Va fi posibil de analizat doar prin cazuri specifice", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Moscova respectă alegerea poporului ucrainean, cu atât mai mult cu cât alegerea este foarte clară", a continuat Peskov, punând în acelaşi timp în discuţie "legitimitatea" scrutinului, în condiţiile în care "cei trei milioane de ucraineni care locuiesc în Rusia nu au avut posibilitatea de a vota".

Actorul de comedie (41 de ani) a câştigat duminică alegerile prezidenţiale în Ucraina cu un scor zdrobitor, de 73,17% din voturi, faţă de preşedintele aflat la final de mandat, Petro Poroşenko, promiţând să 'spargă sistemul', dar fără a se abate de la cursul prooccidental adoptat în 2014.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina sunt foarte tensionate după instalarea la putere la Kiev a noilor autorităţi prooccidentale, urmată de anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi de un conflict cu separatiştii proruşi în estul Ucrainei, conflict care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …