Victoria lui Zelenski în Ucraina: ''Prea devreme'' pentru a spune dacă este posibilă o cooperare (Kremlin)

Victoria lui Zelenski în Ucraina: ''Prea devreme'' pentru a spune dacă este posibilă o cooperare (Kremlin)

Kremlinul a estimat luni ca fiind "prea devreme" pentru a determina dacă este posibilă o cooperare cu noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina cu un mare avans faţă de preşedintele aflat la sfârşit de mandat Petro Poroşenko, informează AFP.

"În ceea ce priveşte alegerile din Ucraina, este deocamdată prea devreme pentru a evoca (...) posibilitatea unei cooperări. Va fi posibil de analizat doar prin cazuri specifice", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Moscova respectă alegerea poporului ucrainean, cu atât mai mult cu cât alegerea este foarte clară", a continuat Peskov, punând în acelaşi timp în discuţie "legitimitatea" scrutinului, în condiţiile în care "cei trei milioane de ucraineni care locuiesc în Rusia nu au avut posibilitatea de a vota".

Actorul de comedie (41 de ani) a câştigat duminică alegerile prezidenţiale în Ucraina cu un scor zdrobitor, de 73,17% din voturi, faţă de preşedintele aflat la final de mandat, Petro Poroşenko, promiţând să 'spargă sistemul', dar fără a se abate de la cursul prooccidental adoptat în 2014.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina sunt foarte tensionate după instalarea la putere la Kiev a noilor autorităţi prooccidentale, urmată de anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi de un conflict cu separatiştii proruşi în estul Ucrainei, conflict care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina