Victorie clară a Rapidului în fața celor de la Dinamo

Victorie clară a Rapidului în fața celor de la Dinamo

Rapid Bucureşti a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 4-0 (1-0), vineri seara, pe teren propriu, într-un derby de tradiţie al fotbalului românesc, desfăşurat în etapa a 8-a a Superligii.

Foto: sportpictures.eu

Rapid a câştigat prin golurile marcate de kosovarul Albion Rrahmani (35 - penalty, 82), Răzvan Oaidă (56) şi Claudiu Petrila (61). Rrahmani a avut prima ocazie a partidei (10), dar a reluat pe lângă poartă din 7 metri. Rapid a deschis scorul prin atacantul kosovar (35), din penalty, după ce Costin Amzăr l-a faultat în careu pe Funsho Bamgboye. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi s-a desprins după pauză, când Răzvan Oaidă a marcat cu capul după un corner executat de Petrila (56). Petrila, care a ratat în min. 59 din 8 metri, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, după ce a fost lansat foarte bine de Oaidă (61). Rrahmani (82) a închis tabela, după o pasă venită de la Funsho Bamgboye.

Cele două echipe s-au întâlnit de 114 ori în principala competiţie internă, de 39 de ori s-au impus giuleştenii, de 50 de ori au câştigat dinamoviştii, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate.Cu Rapid gazdă, bilanţul este de 58 de jocuri, 24 succese Rapid, 13 remize şi 21 de victorii Dinamo.

Meciul a fost precedat de incidente în tribune între suporteri. Galeria echipei Dinamo s-au autoevacuat chiar înainte de debutul partidei.Lovitura de start a fost dată de fosta glorie rapidistă Ion Goanţă.

Rapid a obţinut a treia victorie consecutivă în campionat, având 12 goluri marcate în aceste partide şi patru primite.

Dinamo venea după patru etape fără înfrângere, cu două victorii şi două egaluri.

FC Rapid Bucureşti - Dinamo Bucureşti 4-0 (1-0), Giuleşti Superbet Arena - Bucureşti

Au marcat: Albion Rrahmani (35 - penalty, 82), Răzvan Oaidă (56), Claudiu Petrila (61). Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)

Arbitru video: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); arbitru asistent video: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca)

Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat