Victorie în instanță pentru Puiu Popoviciu. Judecătorii au decis definitiv că terenul din Băneasa nu este domeniu public

Victorie în instanță pentru Puiu Popoviciu. Judecătorii au decis definitiv că terenul din Băneasa nu este domeniu public

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul Guvernului României privind anularea a două hotărâri de Guvern, la solicitarea omului de afaceri Puiu Popoviciu.

FOTO Inquam / Octav Ganea

„Respinge recursul formulat de pârâtul Guvernul României împotriva Sentinţei (intitulată Decizie) nr. 59 din 20 iunie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a X-a contencios administrativ şi fiscal şi achiziţii publice, ca nefondat. Definitivă”, arată decizia ÎCCJ.

Curtea de Apel București a suspendat în 2023 pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Puiu Popoviciu în dosarul „Ferma Băneasa”. Omul de afaceri a declarat atunci că „speră să aibă în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”.

Puiu Popoviciu a primit în luna august a anului 2017 o condamnare definitivă de 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. Omul de afaceri a fugit din România înainte de pronunțarea sentinței, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile române nu au reușit să îl extrădeze.

Avocați celebri

Puiu Popoviciu a mobilizat pentru apărarea lui avocați foarte influenți la nivel global, precum Hunter Biden (fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

Puiu Popoviciu este cel care a adus în anii 90 franciza Pizza Hut în România. Tot în regim de franciză a adus în 1997 pe piața locală și lanțul de restaurante Kentucky Fried Chicken (KFC). În 2007, omul de afaceri a lansat pe piața din România și francezia Ikea, potrivit Ziarul Financiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?