VIDEO „Asfaltatorul” Brăilei, implicat într-un grav accident de circulație/Martori oculari și poliția susțin că era băut

VIDEO „Asfaltatorul” Brăilei, implicat într-un grav accident de circulație/Martori oculari și poliția susțin că era băut

Aflat in stare de ebrietate, afaceristul Aurel Gropeneanu, in varsta de 58 de ani, s-a urcat, joi seara, la volanul autoturismului Toyota Land Cruiser si a gonit pe strazile Brailei. In Centrul Vechi, pe strada Radu Campiniu, patronul Micatis Prod nu a mai tinut cont de „STOP” si, la doi pasi de sediul Politiei, a patruns in intersectia cu strada Ana Aslan, lovind o masina care circula regulamentar, relatează debraila.ro .

SUV-ul condus de Gropeneanu a izbit in lateral autoturismul BMW, pe care l-a proiectat intr-un stalp. La baza stalpului de beton era vizibila armatura, iar partea superioara atarna de fire, acesta fiind, practic, rupt in doua.

Potrivit martorilor, afaceristul era vizibil baut, manifestand un comportament ciudat. Tinand cont ca in urma impactului au existat trei raniti – persoane aflate in BMW, Aurel Gropeneanu era incoerent si parea ca nu intelege ce s-a intamplat.

„El s-a dat jos si zicea „Ce s-a intamplat, ce s-a intamplat?”, ca el a avut putini kilometri la ora, dar el venea goana. S-a auzit o bubuitura puternica! Era baut, domnule! Se vedea… era beat, de abia se tinea pe picioare. Erau oamenii aia din masina si s-a mai oprit o masina. Stalpul era smuls si el nu avea nicio treaba! Se vedea ca era baut rau”, a declarat un martor pentru DEBRAILA.ro.

Trei persoane au fost ranite in urma impactului, ajungand la spital cu plagi contuze: soferul BMW-ului, un galatean de 37 de ani si doi pasageri, un barbat din Ianca (20 de ani) si o femeie din Bacau (35 de ani). Unul dintre raniti a suferit policontuzii si chiar si-a pierdut cunostinta.

Si Aurel Gropeneanu a intrat pe poarta spitalului, insa insotit de politisti. Afaceristului i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, refuzand insa orice investigatie medicala.

Surse din cadrul Unitatii de Primiri Urgente ne-au relatat faptul ca Aurel Gropeneanu vorbea despre fotbal.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, insa doar afaceristul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Mai exact, Gropeneanu avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Dupa impact, Toyota patronului „Micatis Prod” a fost preluata de o platforma – la fel ca si cealalta masina, insa, cum era de asteptat, placutele de inmatriculare au fost inlaturate.

Cine e Aurel Gropeneanu?

Concesionar al Lacului Blasova si fermier, Aurel Gropeneanu a intrat, in anul 2017, pe piata asfaltarilor, firma acestuia reusind sa castige licitatia pentru efectuarea reparatiilor stradale din municipiul Braila, respectiv un contract de 1 milion de euro. Apoi, in 2020, „Micatis Prod” SRL a adjudecat si un acord-cadru pentru perioada 2020-2023, cu o valoare de peste 13 milioane de euro.

Practic, timp de trei ani, intretinerea strazilor, trotuarelor si aleilor din municipiu intra in grija firmei lui Gropeneanu, un apropiat al fostului baron Gheorghe Bunea Stancu.

In tot acest timp, in spatiul public s-a discutat de nenumarate ori despre calitatea lucrarilor executate de „Micatis” – pusa la indoiala de internauti prin publicarea pe retelele de socializare a unor fotografii devenite virale. De exemplu, imaginile cu doi muncitori care plombau cu frizura asfaltica o groapa plina ochi cu apa. Mai mult decat atat, chiar primarul Marian Dragomir a acuzat „Micatis Prod” ca „toarna asfalt la plezneala”.

Aurel Gropeneanu a devenit cunoscut opiniei publice in 2005, cand o firma pe care o detine, respectiv Gropeneanu Com S.R.L, a castigat concesionarea pe 10 ani a Complexului Lacul Blasova, format din 310 ha teren si 375 ha luciu de apa. In 2016, la inceputul anului, a avut loc licitatia pentru concesionarea pe o perioada de 15 ani a complexului din Insula Mare a Brailei, dreptul de concesiune ajungand tot la Gropeneanu, care a participat cu doua societati, Gropeneanu Com si Micatis Prod – cea care a castigat contractul de asfaltare a strazilor din municipiu.

Citește integral pe debraila.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...