VIDEO Primele imagini cu Batalionul Sheikh Mansur, format din ceceni ce luptă de partea Ucrainei

VIDEO Primele imagini cu Batalionul Sheikh Mansur, format din ceceni ce luptă de partea Ucrainei

O înregistrare video rară cu militarii ceceni ce luptă de partea ucrainenilor a apărut pe platformele social media, aceștia fiind văzuți alături de una dintre cele mai interesante arme folosite în războiul din Ucraina.

Soldatii ceceni ce lupta de partea ucrainenilorFoto: Captura video

Ukraine Weapons Trakcer notează că membrii Batalionului Sheikh Mansur trag asupra pozițiilor rusești din regiunea Zaporojie cu „unul dintre cele mai cool echipamente tehnice din război - un mortier Vasilek 2B9M de 82 de milimetri montat pe o camionetă GAZ-66”.

Batalionul Sheikh Mansur este numit după un cunoscut comandant militar și lider religios cecen din secolul XVIII care a luptat împotriva expansionismului rusesc în perioada împărătesei Ecaterina cea Mare.

Numărul luptătorilor ceceni ce luptă de partea ucrainenilor este necunoscut, ei fiind mult mai puțin vizibili pe platformele de socializare decât armata de TikTok condusă de liderul pro-rus al Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

După cum se poate vedea și în înregistrarea video, fețele cecenilor ce luptă de partea Ucrainei au fost estompate pentru a le proteja identitatea.

Ramzan Kadîrov i-a retras pe ceceni din Ucraina

Liderul cecen, care de-a lungul războiului s-a remarcat prin numeroasele sale postări bizare făcute pe rețelele de socializare, a anunțat pe 9 iulie că luptătorii ceceni (pro-ruși) s-au întors acasă după eliberarea Republicii Populare Lugansk.

Anunțul său a venit la aproape o săptămână după ce forțele rusești și separatiștii pro-ruși care luptă alături de ele au reușit să cucerească orașul Lisciansk, ultima localitate importantă controlată de ucraineni în regiunea Lugansk.

„M-am întâlnit cu comandanții și cu unii luptători din rândul personalului militar. În numele meu și al președintelui rus Vladimir Putin, le-am transmis sincere mulțumiri militarilor noștri care și-au îndeplinit cu onoare datoria", a transmis Kadîrov pe 9 iulie, anunțând de asemenea că i-a decorat pentru curaj pe mai mulți comandanți și luptători ceceni, „în conformitate cu decretul semnat de președintele Rusiei”.

Pe 18 iulie Kadîrov a cerut plasarea unor sisteme antiaeriene în munții din Cecenia, afirmând că este nevoie de acestea „mai mult decât niciodată”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”