VIDEO Protestul degenerează. Scene dramatice. Protestatarii aruncă cu torțe și sticle incendiare, jandarmii ripostează cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene

VIDEO Protestul degenerează. Scene dramatice. Protestatarii aruncă cu torțe și sticle incendiare, jandarmii ripostează cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene

Violențe extreme au loc în Piața Victoriei. O serie de explozii, probabil provocate de sticle incendiare, au avut loc după ce jandarmii au bombardat efectiv Piața cu gaze lacrimogene. Forțele de ordine au făcut în mod repetat apel la oameni să se delimiteze de instigatorii la violențe. Numărul protestatarilor din fața guvernului a depășit 100.000. 140 de răniți în confruntările provocate de diversioniștii PSD!

23:10 – Scutierii se grupează și se pregătesc de o intervenție în forță pentru evacuarea Pieței Victoriei. Asupra protestatarilor se trage cu tunuri cu apă și gaza lacrimogene. Protestatarii ripostează cu sticle incendiare

23:06 – Noi violențe în Piața Victoriei, după ce un grup de protestatari violenți au atacat jandarmii.

22:40 – Mai mulți protestatari au fost luați pe sus de jandarmi

22:37 – Jandarmii au adus tunul cu apă în poarta guvernului, îndreptându-l direct spre mulțime

22:30 – Jandarmii lanseaza rafale de grenade lacrimogene fara motiv asupra protestatarilor pasnici, piata e plina de fum, scene incredibile.

22:11 – Mii de oameni nu renunță la protest: goniți de jandarmi pe bulevardele din zona Pieței Victoriei, se întorc iar și iar, nu se dau bătuți. Mulți dintre ei au declarat reportertului G4Media că sunt veniți din străinătate special pentru miting și nu vor să plece

22:09 – Jandarmeria Română anunţă că se va interveni în Piaţa Victoria pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului. “S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute”, precizează Jandarmeria Română.

22:05 – Cel puțin un protestatar ar fi fost rănit grav la cap de un dispozitiv cu gaze lacrimogene lansat de jandarmi

Ora 20.56 – O nouă rundă de grenade lacrimogene lansate de jandarmi asupra manifestanților pașnici care protestează fără violență. Gazele lacrimogene sunt incolore, nu lasă dâre ca la protestele din iarna anului 2017, astfel încât manifestanții nu se pot feri din calea lor, transmite corespondentul G4Media.ro din Piața Victoriei.

Ora 21.50 – Jandarmii au făcut prăpăd în Piața Victoriei. Au tras zeci de grenade lacrimogene în mijlocul pieței și în parcare, dispersând zecile de mii de oameni, mulți dintre ei loviți de dispozitivele lansate în aer. Piața e plină de fum, protestatarii aleargă să scape de efectul gazelor.

21:46 – Mai multe explozii au avut loc în Piața Victoriei. Nu este clar dacă au fost sticle incendiare sau alte dispozitive explozive. Mulțimea a fost dispersată. Aerul este irespirabil în zona din fața guvernului

21:44 – Un număr de 172 de persoane a avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul care are loc vineri în Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. Numai în intervalul 20,00 – 21,00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 62 de persoane. Nouă persoane au fost transportate la spital, două dintre acestea fiind jandarmi.

21:35 – Şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, a făcut vineri seară un apel către femei şi copii să se retragă în zone ferite de violenţă sau să părăsească aria în care se desfăşoară protestul, transmite Agerpres.

“Un apel către femei şi copii, să încerce să se retragă în zone ferite de violenţă sau să părăsească aria în care se desfăşoară protestul pentru a nu avea evenimente nedorite. La acest moment, grija noastră principală este să protejăm oamenii care se află în piaţă, să le oferim acea siguranţă de care au nevoie. De asemenea, o altă grijă a noastră este de a delimita acele grupuri violente şi facem un apel către oamenii care sunt acolo, care sunt paşnici, să se delimiteze de aceste grupuri, pentru a putea avea o intervenţie precisă, aş spune chiar chirurgicală, dacă îmi permiteţi o metaforă medicală, şi a putea să-i extragem din mulţime”, a spus Militaru la Antena 3.

21:40 Peste 60 de persoane au avut nevoie, în ultima oră, de asistență medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violențelor din Piața Victoriei, potrivit ISU București-Ilfov. Numărul total al intervențiilor echipajelor medicale a ajuns la 172.

21:36 Protestatarii le cer jandarmilor să nu mai folosească gaz lacrimogen deoarece sunt copii în mulțime.

21:10 – Jandarmii au aruncat cu dispozitive cu gaze lacrimogene în mijlocul mulțimii. Oamenii s-au împrăștiat pe bulevardele din jur. În Piața Victoriei aerul este irespirabil

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Curve TV / Dialog savant între Ciutacu și Cumpănașu: Băi, ai fost vreodată la curve cu mine ca să vorbești de am…

3 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

4 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

5 „Fă paralizato, nu mai urla așa tare că am făcut și eu sex cu soțul tău și nu este chiar așa de bun”