VIDEO 11 români arestați în Spania pentru exploatarea altor români

VIDEO 11 români arestați în Spania pentru exploatarea altor români

Unsprezece persoane au fost arestate cu acuzația de exploatare a forței de muncă prin forțarea lucrătorilor din fermă să muncească zile întregi fără odihnă, fără drept la zile libere și vacanțe, pe lângă aglomerarea lor în diverse apartamente din provincia Valladolid, nouă dintre ele în Medina del Campo, scrie  Ziarul Românesc din Spania .

Potrivit unor surse menționate de Europa Press, Poliția Națională a anihilat o organizație criminală care a exploatat lucrători în diferite domenii în provincia Valladolid (nord-vestul Spaniei).

Mai exact, membrii organizației, de naționalitate română, au recrutat conaționali printre cele mai joase straturi socio-economice din țară cu promisiunea unei munci decente în Spania.

FAPTELE

Concret, ancheta poliției a început după plângerea a trei persoane care pretindeau că sunt victime ale unei organizații criminale care le exploata pe câmpurile provinciei Valladolid.

Investigațiile agenților au confirmat existența unei rețele cu sediul în Medina del Campo (Valladolid), alcătuită din cetățeni români, care au ademenit conaționali în România, cu promisiunea unei munci decente în Spania. Victimele erau persoane vulnerabile, cu un nivel scăzut de educație, cu o situație economică foarte precară și cu o necunoaștere totală a limbii și a legislației spaniole. Organizația s-a ocupat de achiziționarea biletelor de autocar care transporta muncitori din România în Spania.

Odată ajunși în Spania, au fost adăpostiți în apartamente din orașul Valladolid din Medina del Campo, unde locuiau aglomerați în condiții deplorabile și fără provizii, forțați să doarmă pe podea în camerele împărțite de până la șapte persoane și, de asemenea, trebuiau să plătească 150 de euro pentru această cazare.

După cum se precizează în plângere, exploatatorii, care nu au ezitat să folosească violența și amenințările pentru a controla lucrătorii, au folosit autoutilitare pentru a muta muncitorii în diferite locații unde au lucrat pe câmp cu orar non-stop de până la 12 ore.

Muncitorii nu știau dacă sunt înregistrați la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere și salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care nu îi primeau de obicei. În plus, agenții au constatat că banda se folosea de lucrători, au deschis conturi bancare în numele lor în care au încasat banii pe care i-au primit de la fermierii cu care au lucrat, acoperind astfel aceste sume față de Trezoreria Publică.

În timpul anchetei poliției, s-a constatat, de asemenea, că unul dintre membrii principali ai rețelei destructurate a fost la rândul său angajat în falsificarea permiselor de conducere străine, în special români și ucraineni.

Agenții au descins la două adrese din Medina del Campo, unde au găsit 22.180 de euro în numerar, cinci vehicule de lux, mai multe telefoane mobile și diverse documente.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...