VIDEO A cedat nervos?/Putin l-a făcut „dobitoc” pe Lavrov într-o ședință în care a fost supărat pe eșecul sprijinului din partea Chinei

VIDEO A cedat nervos?/Putin l-a făcut „dobitoc” pe Lavrov într-o ședință în care a fost supărat pe eșecul sprijinului din partea Chinei

Rusia a fost lovită masiv de sancțiunile ample ale Occidentului de la începutul războiului din Ucraina. Deși Xi Jingping este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, acum liderul de la Kremlin și-ar fi exprimat în public nemulțumirea față de președintele Chinei, pentru că nu sprijină Moscova în conflictul din țara vecină.

Știri provenite de la canalul de Telegram denumit General SVR, susțin că pe Putin l-ar fi luat gura pe dinainte și ar fi arătat o primă ruptură față de Xi Jinping și China, printr-o ieșire ”în termeni duri și obsceni”, în timpul unui summit cu înalți oficiali ruși, potrivit Latin Times .

Se spune că Vladimir Putin ar fi deranjat de poziția lui Xi Jinping, care ar fi eșuat în tentativa sa de a ajuta Rusia de la diminuarea sancțiunilor occidentale care au lovit Moscova, după începerea invaziei din Ucraina.

Se pare că Rusia a devenit acum frustrată de eșecul Chinei de a oferi sprijin tehnologic și financiar, sub rezerva sancțiunilor venite din partea Statelor Unite, Marii Britanii și a altor state occidentale.

Președintele Chinei este unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și, de asemenea, unul dintre puținii lideri mondiali care nu au condamnat invadarea Ucrainei de către Putin.

În cadrul unei întâlniri de lucru de la Moscova, se spune că Putin și-a exprimat nemulțumirea personală față de Jinping, ”în termeni duri și obsceni”. Liderul rus l-ar fi atacat pe Serghei Lavrov, invinuindu-l pe acesta că a eșuat la negocierile cu China.

În timp ce Lavrov vorbea, Putin l-ar fi întrerupt și i-ar aruncat un cuvânt obscen, disprețuitor, ”dobitoc”, potrivit General SVR, canalul de pe Telegram.

China și Rusia și-ar fi declarat prietenia ”fără limite” înaintea începerii războiului din Ucraina. Dar China a ezitat să ajute Rusia să evite sancțiunile. Rusia a presat Beijing-ul, dar China se teme că Statele Unite și aliații săi ar putea tăia țara asiatică de la exporturile sale din tehnologie și din sectorul financiar.

China și-ar fi exprimat clar poziția sa față de această situație, ea spunând că ”va acționa întotdeauna în interesul poporului chinez”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...