VIDEO A început degringolada?/Patru aeronave rusești care se pregăteau de atac, doborâte la granița cu Ucraina

VIDEO A început degringolada?/Patru aeronave rusești care se pregăteau de atac, doborâte la granița cu Ucraina

Două avioane de luptă rusești și două elicoptere militare au fost doborâte sâmbătă, aproape de granița cu Ucraina, a relatat Kommersant, în ceea ce ar fi o lovitură spectaculoasă în sprijinul Kiev, dacă ar fi confirmat, relatează Reuters.

Su-34Foto: Shutterstock

Kommersant, un cotidian respectat, independent, axat pe afaceri, a scris pe site-ul său că avionul de vânătoare Su-34, avionul de vânătoare Su-35 și două elicoptere Mi-8 formaseră un grup de raid și au fost „doborâte aproape simultan” într-o ambuscadă în regiunea Breansk, învecinată cu nord-estul Ucrainei.

„Conform datelor preliminare... luptătorii trebuiau să lanseze un atac cu rachete și bombă asupra țintelor din regiunea Cernihiv din Ucraina, iar elicopterele erau acolo pentru a le susține - printre altele pentru a ridica echipajele „Su” dacă ar fost doborâți”.

Agenția de știri de stat rusă TASS a declarat că un avion de război rusesc Su-34 s-a prăbușit în acea regiune, dar nu a precizat cauza.

TASS a citat, de asemenea, un oficial al serviciilor de urgență care a spus că un incendiu al motorului unui elicopter a provocat prăbușirea acestuia în apropiere de Klințî, care se află la aproximativ 40 km de graniță.

Nu menționa nici Su-35, nici un al doilea elicopter.

Cu toate acestea, un videoclip postat pe canalul rus Telegram pro-război Voyenniy Osvedomitel, care are aproximativ jumătate de milion de urmăritori, arăta un elicopter pe cer în timp ce a suferit o explozie, și aruncat apoi spre pământ în flăcări.

Comentariile care însoțesc videoclipul, pe care Reuters nu l-a putut verifica imediat, au spus că arată un Mi-8 doborât de o rachetă. Alte imagini postate de canal au arătat epave într-un câmp agricol.

Kommersant nu a oferit nicio dovadă pentru raportul său că patru aeronave au fost doborâte, dar aceeași afirmație a fost făcută și de mai mulți bloggeri militari pro-război foarte urmăriți.

Ministerul Apărării din Moscova nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Voyenniy Osvedomitel a spus că se pare că „cel mai probabil, inamicul a organizat o ambuscadă cu apărări antiaeriene transferate anterior într-o zonă de frontieră suficient de aproape pentru a lovi grupul nostru”.

Se spunea că elicopterele doborâte păreau a fi Mi-8MTPR-1 capabile să blocheze semnalele radio inamice și de țintire.

Kommersant a spus că toate cele patru echipaje au fost ucise.

Nu a existat niciun răspuns oficial din partea Ucrainei, care de obicei refuză să comenteze rapoartele despre atacuri în interiorul Rusiei.

Cu toate acestea, într-un tweet, Mikhailo Podoliak, un consilier principal al președintelui ucrainean Volodimyr Zelenski, a numit incidentul „Justiție... și karma”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

2 Ăsta e ăla care l-a „livrat” pe Buzatu

3 Rareș Bogdan / Am putea controla minuțios, fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria, să nu scape cumva vreun migrant i…

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 „Mama de 65 ani și-a găsit boyfriend de 42”