VIDEO A început miercurea NEAGRĂ din Parlament! PSD, ALDE și UDMR au modificat regulamentul pentru a lăsa Opoziția fără posibilitatea de a susține amendamente la legile justiției

VIDEO A început miercurea NEAGRĂ din Parlament! PSD, ALDE și UDMR au modificat regulamentul pentru a lăsa Opoziția fără posibilitatea de a susține amendamente la legile justiției

Reprezentantii coalitiei PSD-ALDE au convocat marti seara o sedinta a Comisiei pentru regulamentul Camerei Deputatilor pentru azi, cu incepere de la ora 9.00. Scopul? Modificarea regulamentului pentru a scurta dezbaterile la cele doua proiecte controversate din Justitie ce urmeaza sa fie votate in sedinta de plen, tot azi. Parlamentarii Puterii au gasit deja un proiect mai vechi in care vor introduce modificarile dorite, au declarat surse parlamentare pentru HotNews.ro.

UPDATE 10.20 PSD a reusit sa isi impuna modificarile in comisie. Modificarea propusa de Eugen Nicolicea a primit 4 voturi pentru - UDMR a votat de data aceasta in favoarea propunerii - si 3 impotriva - PNL, USR si PMP.

Ce prevede modificarea propusa de Nicolicea:

"După ce timpul de dezbatere aprobat a fost epuizat, dezbaterea se încheie și președintele de ședință supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaților prezenți, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma inițială", se arata in proiect.

Motivatia invocata de Nicolicea: decizia Curtii Constitutionale 55/2001: "Camera Deputaților, în virtutea autonomiei sale regulamentare, instituite prin art. 61, alin. (1) teza întâi din Constituție, are dreptul să reglementeze procedura amendamentelor."

Deputaţii USR au formulat nu mai puţin de 6623 de amendamente la regulamentul Camerei Deputaţilor, dar preşedintele comisiei de regulament, Eugen Nicolicea, a refuzat să le supună la vot. Acestia au amenintat cu plangere penala, acuzandu-l de abuz in serviciu.

 Urmareste aici transmisia VIDEO din Comisia de Regulament:

E nevoie de un proiect mai vechi pentru ca proiectul initial al lui Florin Iordache, discutat luni in Comisia de regulament, a primit aviz negativ in urma votului decisiv al UDMR.

Nu e clar in acest moment cum va vota UDMR pe modificarile dorite la regulament de PSD si ALDE, dar tot ieri a aparut pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor proiectul UDMR de infiintare a Liceului Romano-Catolic de la Targu-Mures - o miza politica majora pentru UDMR.

Reamintim ca proiectul de modificare a regulamentului, initiat de Florin Iordache, prevede ca in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri. Cu alte cuvinte, Opozitia nu va mai avea la dispozitie timpul necesar pentru a-si sustine amendamentele si in plen, astfel incat votul la cele doua proiecte controversate va deveni o formalitate.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…