VIDEO A murit actorul japonez Akira Takarada, cunoscut pentru rolurile din seria ''Godzilla''

VIDEO A murit actorul japonez Akira Takarada, cunoscut pentru rolurile din seria ''Godzilla''

Actorul japonez Akira Takarada, care a jucat în primul film ''Godzilla''(1954) şi în mai multe pelicule ulterioare ale seriei, a murit la Tokyo la vârsta de 87 de ani, informează AFP.

Takarada, care a apărut la premiera ultimului său film la începutul acestei luni, a decedat la spital după ce a contractat o pneumonie, a anunţat vineri presa japoneză.

"Suntem întristaţi să aflăm despre moartea lui Akira Takarada. Fie ca memoria lui să continue să inspire vieţile multor fani 'Godzilla'", se arată într-un tweet postat pe contul oficial al popularei francize.


Akira Takarada a devenit rapid celebru după ce a interpretat rolul unui căpitan eroic în primul film "Godzilla", o peliculă care reflecta teama de energia nucleară în Japonia postbelică, după bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki.

Actor popular în Japonia, Takarada a apărut ulterior în alte filme din seria "Godzilla", dar şi în pelicula "Sfârşitul verii", un film din 1961 al maestrului cinematografiei japoneze Yasujiro Ozu. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Noul război? Amănunte care dau fiori...