VIDEO A murit actorul japonez Akira Takarada, cunoscut pentru rolurile din seria ''Godzilla''

VIDEO A murit actorul japonez Akira Takarada, cunoscut pentru rolurile din seria ''Godzilla''

Actorul japonez Akira Takarada, care a jucat în primul film ''Godzilla'' (1954) şi în mai multe pelicule ulterioare ale seriei, a murit la Tokyo la vârsta de 87 de ani, informează AFP.

Takarada, care a apărut la premiera ultimului său film la începutul acestei luni, a decedat la spital după ce a contractat o pneumonie, a anunţat vineri presa japoneză.

"Suntem întristaţi să aflăm despre moartea lui Akira Takarada. Fie ca memoria lui să continue să inspire vieţile multor fani 'Godzilla'", se arată într-un tweet postat pe contul oficial al popularei francize.


Akira Takarada a devenit rapid celebru după ce a interpretat rolul unui căpitan eroic în primul film "Godzilla", o peliculă care reflecta teama de energia nucleară în Japonia postbelică, după bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki.

Actor popular în Japonia, Takarada a apărut ulterior în alte filme din seria "Godzilla", dar şi în pelicula "Sfârşitul verii", un film din 1961 al maestrului cinematografiei japoneze Yasujiro Ozu. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”