VIDEO A murit cel mai îndrăgit urs din rezervația de la Zărnești, în vârstă de aproape 22 de ani. Povestea emoționantă a lui Max

VIDEO A murit cel mai îndrăgit urs din rezervația de la Zărnești, în vârstă de aproape 22 de ani. Povestea emoționantă a lui Max

Cel mai îndrăgit urs din rezervația de la Zărneşti a murit la aproape 22 de ani, după ce a fost în carantină timp de câteva săptămâni pentru că nu se mai putea deplasa. Max a fost adus în rezervaţia de la Zărneşti în 2006, după ce timp de nouă ani el a fost ținut legat de un copac în fața castelului Peleș, unde turiștii puteau face poze cu el, contra cost.

Ursul, în vârstă de aproape 22 de ani, abia mai putea merge, așa că medicii au decis scoaterea lui din țarc și mutarea în zona de carantină, la căldură, unde a primit tratament cu antiinflamatoare și analgezice puternice. Tratamentul nu a dat rezultate, starea lui s-a agravat, iar Max a paralizat complet pe partea din spate. A refuzat să mai mănânce și să mai bea apă, iar luni a murit, spun reprezentanții Asociaţiei Milioane de Prieteni, care au în grijă rezervația de urși de la Zărnești.

"Ne luam rămas bun de la un urs blând și bun, care a reușit prin firea lui să fie singurul din Sanctuar care să o împace pe ursoica Monica, atât cu oamenii, cât și cu semenii ei. Ar fi putut trăi încă mult, dacă anii petrecuți înlănțuit de un om fără suflet nu i-ar fi afectat sănătatea. Ne împăcăm cu gândul că în sanctuar și-a găsit pacea, o fărâmă de libertate, s-a bucurat să se tăvălească în iarbă, să asculte vântul și cântecul păsărelelor, să se scalde și să mănânce pe săturate. Este acum printre îngeri, în Ursa Mare, alături de Maya și de alți blănoși ca el“, spune Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

Ursul Max a ajuns în rezervaţia de la Zărneşti în urmă cu 12 ani, după ce stăpânul lui de atunci l-a orbit intenţionat, i-a pilit colții și l-a sedat cu medicamente. Max a fost ținut de stăpân legat de un copac în fața Palatului Peleș, unde turiștii puteau face poze cu el, contra cost. După nouă ani, Max a fost salvat de Garda de Mediu, la sesizarea turiștilor și a asociaților pentru protecția animalelor. În 2006, el a fost dus inițial într-o rezervație naturală din Suceava.

 

Povestea lui a fost făcută cunoscută de către Asociația Milioane de Prieteni: "Acest urs a fost orbit de proprietarul lui când era mic. A fost ținut 9 ani legat cu lanțul de un copac la Peleș, spre amuzamentul turiștilor. Aceștia veneau, îi dădeau merdenele, ciocolată sau alte mizerii și își făceau poze cu el. Dupa 9 ani, el a fost salvat de niște oameni buni și a fost adus la Libearty, locul unde 91 de urși trăiesc în natură și se pot bucura de libertate".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”