VIDEO A10 Sebeș-Turda: A fost deschis traficul rutier pe pasajul DN1 de la Alba Iulia Nord, la trei săptămâni de la deschiderea lotului de autostradă

VIDEO A10 Sebeș-Turda: A fost deschis traficul rutier pe pasajul DN1 de la Alba Iulia Nord, la trei săptămâni de la deschiderea lotului de autostradă

La trei săptămâni de la deschiderea traficului pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda, improvizația de la un capăt, la nodul rutier Alba Iulia Nord, a fost aproape rezolvată. Circulația pe podul DN1 peste Autostradă a fost deschisă în totalitate, eliminând conflictul de trafic pe direcția Teiuș la intersecția drumului național cu descărcarea A10. În noua configurație DN1 supratraversează autostrada, iar pe fiecare parte a podului exista câte un sens giratoriu pentru a asigura relațiile de trafic, inclusiv intrarea pe autostradă.

„Au fost finalizate lucrările de conectare la sensurile giratorii de la Alba Iulia Nord și cel dinspre Sântimbru, sensuri giratorii care sunt parte integrantă din nodul rutier Alba Iulia Nord. În acest moment toată circulația la Alba Iulia Nord se desfășoară pe DN1, breteaua nodului rutier Alba Iulia Nord fiind utilizată doar pentru a urca și a coborî de pe autostradă”, scrie publicația locală  Ziarul Unirea.

Circa 15 km din cei 17 km ai Autostrăzii A10 Sebeș - Turda, Lot1 au fost dați în trafic pe 3 decembrie.


„Dacă vă duceți pe podul spre Aba Iulia (pe DN) e un infern acolo. Darea în trafic a acestui sector în decembrie e un plus de valoare. Aveam varianta să o dăm în trafic acum și să o folosim acum, sau să o deschidem în aprilie. Eu am trimis acolo o echipă de siguranță circulație, nu am fi dat în trafic dacă era vreun pericol. Nu are legătură cu alegerile. Antreprenorul s-a organizat”, a declarat Mariana Ioniță, directoarea de la Compania de Autostrăzi  într-un interviu acordat HotNews.ro.

„Nodul Alba Iulia Nord va fi finalizat în aprilie mai, cel mai târziu. Depinde și de Aktor (n.r. constructorul de pe lotul adiacent), dacă ei termină în iunie, va fi gata în iunie”, a mai declarat șefa de la Drumuri.
A10 Sebeș - Turda
Lotul 1 - 17 km - de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)
Constructor: Impresa Pizzarotti
Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)
Contract: semnat în 2014
Lucrări începute: decembrie 2014
Stadiu fizic / stadiu financiar (decembrie 2020): 93% / 85,74%


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...