VIDEO Acţiuni ale Poliţiei şi Jandarmeriei cu efective mărite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

VIDEO Acţiuni ale Poliţiei şi Jandarmeriei cu efective mărite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

O acţiune de verificare a respectării regulilor de prevenire şi combatere a răspândirii SARS-CoV-2 a fost desfăşurată vineri seara de către Poliţia Română şi Jandarmerie, cu efective mărite, aceasta urmând a fi continuată şi sâmbătă şi mai ales duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricţii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, într-o declaraţie de presă, că toate efectivele de poliţişti şi jandarmi vor fi chemate de acasă duminică pentru a verifica respectarea tuturor măsurilor anti-COVID-19 care vor intra în vigoare.



"Este cert că structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru a verifica implementarea acestor măsuri şi respectarea a tuturor măsurilor impuse pentru siguranţa oamenilor. Aşa cum au fost suplimentate forţele astăzi la nivel naţional din cadrul Poliţiei Române, al Jandarmeriei şi al altor instituţii cu atribuţii în domeniu, la fel se va întâmpla şi pe perioada week-endului, cu atât mai mult duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricţii. Toate efectivele, în afară de cele aflate în dispozitivele curente, vor fi chemate de acasă, vor interveni pentru a verifica modul de respectare a tuturor măsurilor, dar scopul acestor verificări nu este reprezentat de aplicarea de sancţiuni contravenţionale, ci este de a preveni răspândirea COVID-19, ca toţi oamenii să înţeleagă necesitatea respectării acestor norme, pentru că toate aceste norme au rolul de a proteja sănătatea lor, a celor dragi lor şi a tuturor, de altfel", a declarat reprezentantul Poliţiei Române.

Potrivit acestuia, controalele efectuate vineri seara au vizat atât persoanele fizice, cât şi pe cele juridice, fiind vizate inclusiv evenimentele private organizate cu încălcarea restricţiilor în acest sens. Georgian Drăgan a adăugat că la nivel naţional au fost găsite nereguli, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale unor firme care au încălcat normele prevăzute de cadrul normativ.

"Suntem la datorie cu efective mărite începând din acest weekend. Principala noastră activitate este în staţiunile montane, în sensul în care vom fi acolo prezenţi pentru supravegherea respectării măsurilor de protecţie sanitară. Facem apel la cetăţeni să ne sprijine în efortul nostru de prevenire şi combatere a efectelor de pandemie", a afirmat şi Alexandru Iacob, purtător de cuvânt în cadrul Jandarmeriei Române.

Noile măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică, a anunţat premierul Florin Cîţu.

"Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie", a scris Cîţu pe Facebook.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00 iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii. AGERPRES / (AS - autor: Marius Frăţilă, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!