VIDEO Afganistan: Talibanii pregătesc o mare paradă militară cu echipamente americane

VIDEO Afganistan: Talibanii pregătesc o mare paradă militară cu echipamente americane

Talibanii se pregăteau miercuri la Kandahar pentru o paradă militară cu echipamente donate de SUA precedentului guvern afgan învins după 20 de ani război, printre aceste materiale urmând să fie folosit probabil şi un elicopter american, transmite AFP.

Un lung şir de vehicule Humvee avansa încet pe o şosea din afara Kandaharului, al doilea cel mai mare oraş din Afganistan. Drapele talibane în culorile alb şi negru erau agăţate de antenele multora dintre aceste vehicule americane, a remarcat reporterul AFP.

Combatanţi talibani erau de asemenea văzuţi la volanul unor camioane folosite de trupele internaţionale şi de cele afgane.

Cel puţin un elicopter Blackhawk a survolat oraşul, pilotat probabil de un fost pilot al armatei afgane. În imagini cu pregătirea paradei militare distribuite pe internet se observă un elicopter survolând acele locuri purtând drapelul talibanilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...