VIDEO Afirmație INCENDIARĂ a ministresei de la Justiție! Păi nu LATRĂ Penalul că a lăsat România la cheie?

VIDEO Afirmație INCENDIARĂ a ministresei de la Justiție! Păi nu LATRĂ Penalul că a lăsat România la cheie?

Ministresa Justiției, Raluca Prună, a afirmat în ultima ședință a CSM că a fost nevoită să mintă la CEDO în legătură cu penitenciarele pentru că în Guvern sunt doar hârtii și schițe, nimic concret! Păi nu urlă zi de zi scârba de Penal, cât îl țin bojogii, că ce Românie la cheie le-a lăsat el tehnocraților incapabili?

„Stiti cum e, domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO”, a declarat ministrul justiției Raluca Prună la ultima sedinta de Plen a CSM, joi 6 octombrie 2016.

Intervenția integrală a Ralucăi Prună:

„S-a intamplat ca am schimbat exact pe cei care au promis si... Stiti cum e, domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman..., si eu am mintit acolo spunand noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane fiecare penitenciar, ergo, aproape un miliard de euro. Dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu avem acesti bani. Asa s-a-ntamplat si cu investitiile. Stiti, pe mine nu ma costa nimic si pe niciun ministru sa facem o foaie foarte frumoasa, sa spunem ne trebuie doua miliarde de euro ca noi asa avem o infrastructura tip top in Romania, dar cata vreme nu ai acoperire in buget, lucrurile astea nu se vor intampla. Deci acest Guvern – pe care ma simt obligata, nu pentru ca fac parte neaparat din el, dar ma simt obligata sa-l apar – a mostenit asta: o colectie de bune intentii. Si a trebuit sa ies eu sa spun nu pot sa fac sapte penitenciare, ca nu am banii sa fac sapte penitenciare. Pe instante la fel, am discutat, va asigur, cu MDRAP-ul, cu CNI-ul, am facut cat am putut de transparenta procedura. Avem bani imprumutati de la Banca Mondiala, am trimis acestui Consiliu lista si am zis astea sunt instantele pe care ati decis – in trecut, nu acum, Consiliul, impreuna cu CNI, impreuna cu MJ – sa le refaceti. V-am cerut sa-mi reconfirmati ca ele nu vor fi... desfintate nu, dar rearondate, ca nu investesc intr-o cladire... stiu toate astea! Stiu ca si la Brasov s-a pierdut acum cativa ani, in mod rusinos, cladirea, si in loc sa construim la Brasov unde am curte de apel, s-a construit la Sfantu Gheorghe. Ma veti intreba de ce. N-am un raspuns pentru asta. Lucram acum la asta, insa eu nu pot sa promit ca in doua luni de mandat, si mai putin, cat am eu, voi putea veni cu un road-map, ma rog, cu o foaie de parcurs care sa fie..., sa fie, cum sa zic, serios facuta. Timpul este foarte scurt”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”