VIDEO Agitație în Parlament la discursul lui Iohannis, PSD-iștii au părăsit plenul: Ați obosit deja? Ghinion!

VIDEO Agitație în Parlament la discursul lui Iohannis, PSD-iștii au părăsit plenul: Ați obosit deja? Ghinion!

Discursul presedintelui Klaus Iohannis a fost, spre deosebire de alte ocazii unul cu reactii numeroase din partea salii, vociferari, aplauze si parasirea plenului de catre parlamentarii PSD si ALDE. De mentionat ca interventia lui Iohannis a fost mai emotionala ca de obicei iar seful statului a deviat mai mult de la discurs decat in alte cazuri, raspunzand la ceea ce se intampla in sala.

La un moment dat in timpul discursului presedintelui o buna parte a parlamentarilor PSD s-au ridicat si au parasit sala, au ramas circa 10 parlamentari PSD.

Printre acestia se numara: senatorii Serban Nicolae, Nicolae Moga, Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu si deputatii Petre Florin Manole si Liviu Pleosoianu care a tinut ridicata o pancarta pe tot parcursul discursului. Plesoianu este cel care vorbea despre organizarea unor contramitinguri, ca reactie la protestele din Piata Victoriei.

De asememnea, in prima faza, in momentul in care au plecat parlamentarii PSD, cei de la ALDE au ramas in sala. Dupa circa 5 minute, acestia s-au ridicat si au iesit, cu exceptia a doi dintre ei, unul dintre ei fiind deputatul Sorin Cimpeanu.

"Asta e situatia, unii multumiti, unii nemultumiti. Ce facem dragilor? Care este marja de manevra pentru a iesi din acest impas?", a spus seful statului cand a fost intmapinat de vociferari.

"Ati obosit deja? Ghinion!", a comentat Iohannis plecarea reprezentantilor puterii, moment dupa care nu s-au mai auzit vociferari din sala.

La inceputul discursului sau, Iohannis a spus ca "m-as fi adresat si guvernului, dar este ocupat, dar nu-i bai, la ei am fost deja", facand referire la sedinta de guvern la care a facut o vizita surpriza cand dupa ce au aparut informatii despre promovarea ordonantelor privind amnistia si gratierea.

Remarca sa a primit aplauze din partea unei parti a salii. In acele momente, televiziunile aratau imagini cu randurile goale de langa prezidiu unde stau de obicei membrii guvernului.

La final Iohannis a spus: "sa pastram tara curata, la propriu si la figurat pentru generatiile viitoare", sfarsitul discursului fiind marcat de aplauze prelungite.

Digi 24 anunta ca in Parlament si-au facut aparitia si circa 70 de revolutionari, iar Raluca Turcan sustine ca PSD a adus sustinatori in balcoane pentru a genera conflict in plen. La balcoane nu au fost agitatori.

Vezi mai jos inregistrarea video cu reactia salii pe parcursul intregului discurs al lui Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia