VIDEO Agitație în Parlament la discursul lui Iohannis, PSD-iștii au părăsit plenul: Ați obosit deja? Ghinion!

VIDEO Agitație în Parlament la discursul lui Iohannis, PSD-iștii au părăsit plenul: Ați obosit deja? Ghinion!

Discursul presedintelui Klaus Iohannis a fost, spre deosebire de alte ocazii unul cu reactii numeroase din partea salii, vociferari, aplauze si parasirea plenului de catre parlamentarii PSD si ALDE. De mentionat ca interventia lui Iohannis a fost mai emotionala ca de obicei iar seful statului a deviat mai mult de la discurs decat in alte cazuri, raspunzand la ceea ce se intampla in sala.

La un moment dat in timpul discursului presedintelui o buna parte a parlamentarilor PSD s-au ridicat si au parasit sala, au ramas circa 10 parlamentari PSD.

Printre acestia se numara: senatorii Serban Nicolae, Nicolae Moga, Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu si deputatii Petre Florin Manole si Liviu Pleosoianu care a tinut ridicata o pancarta pe tot parcursul discursului. Plesoianu este cel care vorbea despre organizarea unor contramitinguri, ca reactie la protestele din Piata Victoriei.

De asememnea, in prima faza, in momentul in care au plecat parlamentarii PSD, cei de la ALDE au ramas in sala. Dupa circa 5 minute, acestia s-au ridicat si au iesit, cu exceptia a doi dintre ei, unul dintre ei fiind deputatul Sorin Cimpeanu.

"Asta e situatia, unii multumiti, unii nemultumiti. Ce facem dragilor? Care este marja de manevra pentru a iesi din acest impas?", a spus seful statului cand a fost intmapinat de vociferari.

"Ati obosit deja? Ghinion!", a comentat Iohannis plecarea reprezentantilor puterii, moment dupa care nu s-au mai auzit vociferari din sala.

La inceputul discursului sau, Iohannis a spus ca "m-as fi adresat si guvernului, dar este ocupat, dar nu-i bai, la ei am fost deja", facand referire la sedinta de guvern la care a facut o vizita surpriza cand dupa ce au aparut informatii despre promovarea ordonantelor privind amnistia si gratierea.

Remarca sa a primit aplauze din partea unei parti a salii. In acele momente, televiziunile aratau imagini cu randurile goale de langa prezidiu unde stau de obicei membrii guvernului.

La final Iohannis a spus: "sa pastram tara curata, la propriu si la figurat pentru generatiile viitoare", sfarsitul discursului fiind marcat de aplauze prelungite.

Digi 24 anunta ca in Parlament si-au facut aparitia si circa 70 de revolutionari, iar Raluca Turcan sustine ca PSD a adus sustinatori in balcoane pentru a genera conflict in plen. La balcoane nu au fost agitatori.

Vezi mai jos inregistrarea video cu reactia salii pe parcursul intregului discurs al lui Iohannis.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Curve TV / Dialog savant între Ciutacu și Cumpănașu: Băi, ai fost vreodată la curve cu mine ca să vorbești de am…

2 „Fă paralizato, nu mai urla așa tare că am făcut și eu sex cu soțul tău și nu este chiar așa de bun”

3 Procurorul DNA a cerut o pedeapsă de cel puțin 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea și 15 pentru Ioana Băse…

4 FOTO Kovesi a renunțat la WhatsApp și folosește Signal...

5 Cine l-a mințit pe ministrul Bode în „înscenarea Gavriș”? / Dezvăluiri incredibile despre șobolănimea de la vârf…