VIDEO Alegeri în SUA: Hillary Clinton a luat metroul newyorkez, prilej de a-l ironiza pe Bernie Sanders

VIDEO Alegeri în SUA: Hillary Clinton a luat metroul newyorkez, prilej de a-l ironiza pe Bernie Sanders

Hillary Clinton a luat pentru scurt timp joi metroul la New York în cadrul unei escale de campanie în Bronx, ocazie de a-l ironiza pe Bernie Sanders, rivalul său democrat în cursa pentru Casa Albă, relatează AFP.

Însoțită de un ales local și de numeroși jurnaliști, Hillary Clinton a afirmat că nu a mai mers cu metroul de 18 luni sau chiar de doi ani.

Ea a fost nevoită să treacă de cinci ori cardul magnetic prin dispozitivul de citire pentru a putea împinge turnichetul de intrare și a lua Linia 4 pentru două stații, înconjurată de un important dispozitiv de securitate.

Însă ea măcar știa că nu mai este nevoie de fise pentru a intra la metrou, spre deosebire de Bernie Sanders. Săptămâna trecută, când un jurnalist l-a întrebat cum se circulă în metroul newyorkez, senatorul de Vermont a răspuns: "Ce vreți să spuneți, cum se ia metroul astăzi? Iei o fisă și intri". Unii locuitori din New York l-au ironizat.

Născut la Brooklyn, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, a părăsit New York-ul pentru Vermont (nord) în 1968.

"Cred că schimbarea s-a produs când eu eram senatoare. Cred că în timpul primului meu mandat s-a trecut de la fise la cartele de metrou", a declarat joi Hillary Clinton, senatoare de New York din 2001 până în 2009.

Sistemul de acces cu fise a fost abandonat în 2003.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro