VIDEO Alexandru: Primele plăţi pentru şomajul tehnic au fost făcute; aşteptăm rectificarea pentru a opera toate plăţile

VIDEO Alexandru: Primele plăţi pentru şomajul tehnic au fost făcute; aşteptăm rectificarea pentru a opera toate plăţile

Primele plăţi pentru şomajul tehnic au fost făcute, din rezervele instituţiilor, şi aşteptăm rectificarea bugetară pentru a opera toate plăţile celor care ne-au adresat solicitări şi care au trecut prin verificare, întrucât toate actele sunt pregătite, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la debutul şedinţei de Guvern.

Până în prezent, numărul solicitărilor pentru şomaj tehnic este de 562.000.

"O primă parte dintre cei care ne-au adresat solicitarea au şi primit banii în cont, atât beneficiarii sumelor gestionate de Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cât şi cei care au depus cererile la AJOFM-uri. Solicitări la nivelul zilei de astăzi pe tot cuprinsul ţării la toate agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă sunt puţin peste 550.000, practic 562.000. Este vorba despre cererile depuse într-adevăr de companii pentru salariaţii cărora le-au suspendat temporar contractele de muncă, adică i-au înscris în şomaj tehnic. Solicitările care se depun toate prin mijloace electronice sunt depuse de angajator pentru plata aferentă şomajului tehnic al angajaţilor acestora", a afirmat ministrul.

Întrebată de premierul Ludovic Orban în cât timp avem capacitatea de a face plăţile, Violeta Alexandru i-a răspuns: " Primele plăţi din rezervele instituţiilor au fost făcute. Aşteptăm rectificarea bugetară".


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”