VIDEO Alexandru Rafila: După ridicarea majorităţii restricţiilor, purtarea măştii de protecţie în interior va deveni recomandare, nu obligaţie

VIDEO Alexandru Rafila: După ridicarea majorităţii restricţiilor, purtarea măştii de protecţie în interior va deveni recomandare, nu obligaţie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că purtarea măştii de protecţie în interior şi în spaţiile aglomerate va deveni o recomandare, nu şi o obligaţie, după ridicarea majorităţii restricţiilor.

"Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie, şi chiar dacă ea, din punct de vedere al obligativităţii, va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măştii, fără să fie obligaţie, dar cred că respectul faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca", a spus Rafila, prezent la recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.



Ministrul a precizat că renunţarea la starea de alertă se va produce "în momentul în care indicatorii epidemiologici demonstrează că transmiterea comunitară a încetat" şi a pledat din nou pentru vaccinarea anti-COVID-19 în rândurile grupurilor vulnerabile, pentru a preveni formele grave de îmbolnăvire şi decesele. AGERPRES (A - autor: Tina Dumitrescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?