VIDEO Amazoanele Ucrainei iau cu asalt tranșeele rușilor. Imagini spectaculoase din timpul ofensivei asupra Bahmutului

VIDEO Amazoanele Ucrainei iau cu asalt tranșeele rușilor. Imagini spectaculoase din timpul ofensivei asupra Bahmutului

O femeie soldat din armata ucraineană a fost filmată luând cu asalt tranșeele rusești alături de camarazii ei, în imagini uimitoare din zona de război cu camera de corp.

Ea este una dintre amazoanele ucrainene care ia parte la contraatacul din sudul orașului Bahmut.

Vocea femeii poate fi auzită în videoclipul care a fost postat pe 11 iunie de Batalionul III de Asalt. Femeia soldat apare pentru scurt timp în videoclipului - care arată trupele ucrainene luând o poziție rusească cu ajutorul vehiculelor blindate.

În videoclip, trupele ucrainene sunt văzute alergând alături de tancuri, în timp ce trag cu armele. Soldații se deplasează în aer liber și în spatele copacilor, înainte de a lua cu asalt un tranșeu. În acel moment se aude femeia soldat vorbind.

Armata ucraineană continuă să avanseze în direcţia lui Bahmut, a declarat comandantul Forţelor Terestre ale armatei Ucrainei Oleksandr Syrski. El a observat că inamicul își pierde pozițiile.

„Forțele de apărare continuă operațiunea de apărare în direcția Bahmut. Soldații noștri avansează, inamicul își pierde pozițiile pe flancuri”, a scris Sirski pe contul său de Telegram.

El a publicat, de asemenea, un videoclip de la Bahmut și a citat date de spionaj britanici, conform cărora Rusia a pierdut un soldat pentru fiecare 48 cm din teritoriul orașului .

„În februarie 2022, Rusia a planificat probabil să finalizeze capturarea întregului Donbas în 10-14 zile. Dar la Bahmut, pentru fiecare 48 cm de teren câștigat, există un mort sau un rănit. Ucraina continuă să lupte", a scris ministerul britanic al Apărării înt-o postare alături de un clip video care arată oraşul distrus de luptele crâncene s-au dus acolo luni de zile.

Ministerul britanic al Apărării apreciază că pe frontul de la Bahmut forţele ruseşti au avansat 29 de kilometri.

În cea mai recentă evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului, analiştii apreciază că forțele ucrainene şi-au continuat contraofensiva în cel puțin patru zone ale frontului, inclusiv la Bahmut.

Surse rusești au raportat atacuri ale trupelor ucrainene în regiunea Lugansk, în apropiere de Bilohorivka.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe din estul Ucrainei, colonelul Serhiî Cherevatî, a declarat că forțele ucrainene au avansat până la 1.400 m pe frontul de la Bahmut, în timp ce bloggeri militari ruși au raportat avansuri ucrainene la nord-vest și nord-est de Bahmut.

Ea este una dintre amazoanele ucrainene care ia parte la contraatacul din sudul orașului Bahmut

Rusia își transferă trupele „cel mai capabile de luptă” din regiunea Herson

Rusia își transferă trupele „cel mai capabile de luptă” din regiunea Herson din sudul Ucrainei – din zonele care au fost devastate de distrugerea barajului Nova Kahovka, săptămâna trecută – pentru a face față operațiunilor de contraofensivă ucrainene în curs de dezvoltare de-a lungul frontului de 900 de kilometri, potrivit adjunctului ministrului ucrainean al apărării.

Hanna Maliar a declarat duminică, 11 iunie, pe canalul său oficial Telegram că redistribuirea Rusiei arată că distrugerea barajului Nova Kahovka și inundațiile regionale ulterioare au fost un efort intenționat al Moscovei de a bloca operațiunile de contraofensivă ucrainene în întreaga țară.

„Conform informațiilor disponibile, inamicul își mută cele mai capabile unități de luptă din direcția Herson, în primul rând unități ale infanteriștilor marini, trupe aeropurtate și armata a 49-a”, a scris Maliar. Forbes a descris Armata a 49-a Combinată drept „forța principală rusă” în regiunea ocupată Herson.

„Prin urmare, scopul distrugerii barajului Kahovka de către ruși devine evident. Astfel, luând în considerare propriile pierderi și rezerve limitate, înțelegând astfel incapacitatea de a restrânge ofensiva ucraineană în diferite direcții, comanda forțelor de ocupație ruse a decis să „îngusteze” posibila geografie a acțiunilor active ale forțelor armate ucrainene”.

Distrugerea barajului, a spus Maliar, „a fost efectuată aparent cu scopul de a preveni o ofensivă a Forțelor de Apărare ale Ucrainei în direcția Herson și de a elibera rezervele necesare pentru transferul acestora pe direcțiile Zaporojie și Bahmut”.

„Conducerea rusă încearcă să devieze o parte din forțele și resursele Forțelor de Apărare ale Ucrainei pentru a elimina dezastrul provocat de om, făcând astfel imposibilă eliberarea teritoriilor ocupate de pe malul stâng al regiunii Herson”, a adăugat Maliar.

Totuși, au fost inundate și pozițiile de apărare ale Rusiei de-a lungul malului estic al râului, din care trupele Moscovei bombardează Hersonul și zona înconjurătoare de când forțele ucrainene au eliberat orașul în noiembrie.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului, inundațiile din Herson s-ar putea dovedi în cele din urmă problematice pentru Moscova, dacă forțele ucrainene își păstrează capacitatea de a desfășura operațiuni amfibii în zonă.

„Dacă terenul se schimbă după inundațiile râului Nipru nu exclud nicio posibilă traversare a fluviului în următoarele săptămâni și luni, forțele ruse ar putea lupta pentru a apăra regiunea Herson cu unități rămase sau disponibile atunci, dacă forțele ucrainene vor alege, să treacă la operațiuni ofensive peste râu, presupunând că au capacitatea de a face acest lucru”.

Videoclipul se derulează pentru a arăta ce soldat este, înainte ca un tovarăș să fie filmat pregătind o armă și trăgând cu ea.

Se crede că forțele ucrainene au făcut progrese bune în pătrunderea în prima linie de apărare a Rusiei în unele zone, în timp ce au făcut progrese mai lente în altele, potrivit unei actualizări de informații ale Ministerului Apărării din weekend.

Se spune că în ultimele 48 de ore, „au avut loc operațiuni ucrainene semnificative în mai multe sectoare din estul și sudul Ucrainei” – în concordanță cu afirmațiile forțelor de la Kiev că au eliberat patru sate de sub ocupația rusă.

Între timp, performanța armatelor Moscovei a fost „mixtă” până acum, a spus ministerul. „Unele unități desfășoară probabil operațiuni de apărare de manevră credibile, în timp ce altele s-au retras într-o oarecare dezordine”.

Ministerul a spus că a observat o creștere a „rapoartelor privind victimele rușilor pe măsură ce se retrag prin propriile câmpuri minate”.

Oficialii militari ucraineni au declarat luni că trupele lor au reluat un alt sat din sud-estul forțelor ruse, printre primele succese - mici - în noile operațiuni împotriva invaziei de peste 15 luni a Ucrainei de către Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a scris pe Telegram că steagul Ucrainei flutura din nou deasupra satului Storozheve și a prezis că rezultatul final va fi eliberarea „întregului pământ ucrainean”.

Cu o zi mai devreme, oficialii ucraineni au declarat că Neskuchne, Blahodatne și Makarivka - alte trei sate mici grupate la sud de orașul Velika Novosilke din regiunea estică Donețk - au fost de asemenea eliberate.

Satele sunt situate în așa-numita „covadă Vremivka”, o secțiune a liniei frontului în care zona controlată de ruși iese în teritoriul deținut de Ucraina. Zona a devenit unul dintre numeroasele epicentre ale luptei intense.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat retragerea Rusiei din sate, dar unii bloggeri militari au recunoscut pierderea controlului Moscovei acolo.

Între timp, autoritățile ruse au spus că trupele lor și-au menținut în mare măsură poziția de-a lungul liniei frontului care străbate sudul și estul Ucrainei.

Analiștii și oficialii militari occidentali au avertizat că orice efort de a scăpa de trupele ruse înrădăcinate, puternic armate și calificate va dura probabil luni de zile, iar succesul oricărei contraofensive ucrainene este departe de a fi sigur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat